Napolitanci bez seksa dva dana pre utakmice

Fudbaleri Napolija beže od povreda

Napolitanci bez seksa dva dana pre utakmice

Fudbal -
Izbegavanje seksualnih aktivnosti dva dana pre utakmice je osnova da se spreči upale i istezanje mišića. kažu lekari Napolija

Lekarski tim Napolija otkrio je recept kako sprečavaju povrede igrača svog tima, koji bi mogli da primene i druge ekipe, pre svih Milan, jer su njihovi igrači propustili više od 300 mečeva prošle sezone zbog povreda.

Gotovo neverovatno zvuči da su fudbaleri Milana ukupno propustili 307 utakmica zbog povreda, a igrači šampiona Juventusa samo 44. I upravo ti podaci frustriraju čelnike roso-nera, pred kojima je možda rešenje.

Šef lekarske službe Napolija, profesor Alfonso de Nikola smatra da je glavni uzrok izbegavanja povreda, odsustvo seksa 48 časova pre meča.

"Izbegavanje seksualnih aktivnosti dva dana pre utakmice je osnova da se spreči upale i istezanje mišića. To je pravilo u našoj ekipi. A takođe radimo i na prevenciji, jer je bolje sprečiti nego lečiti", istakao je De Nikola za italijanske medije.

On je dodao da se povreda može na vreme otkloniti ako se odmah deluje i brzo nađe adekvatno rešenje.

"Igrači moraju biti pohvaljeni i za profesionalno ponašanje u privatnom životu. Oni i kod kuće moraju da rade određene vežbe. Na primer, nagla promena položaja tela može da stvori anomaliju u pokretima, zato postoje jednostavna pravila koja treba da se poštuju i van treninga", poručio je De Nikola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track