ZVEZDA JE MNOGI BOLJI TIM NEGO ŠTO POKAZUJE! Bosanac iz Ferencvaroša STREPI od crveno-belih
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

liga evrope

ZVEZDA JE MNOGI BOLJI TIM NEGO ŠTO POKAZUJE! Bosanac iz Ferencvaroša STREPI od crveno-belih

Fudbal -

Amer Gojak reprezentativac Bosne i Hercegovine ovog leta pojačao je Ferencvaroš narednog protivnika Crvene zvezde u Ligi Evrope.

Ovi rivali odigraće prvu utakmicu 6. oktobra na stadionu "Rajko Mitić", a drugi duel je sedam dana kasnije u Budimpešti.

Ferencvaroš je fantastično počeo takmičenje, sa dve pobede protiv Trabzona (3:2) i Monaka na strani (1:0), za razliku od Zvezde koja je od istih rivala doživela dva minimalna poraza, Monako(0:1), Trabzon (1:2).

Ipak Gojaka to ne zavarava.

"Jedno je sigurno, ići ćemo na pobedu na obe utakmice. Naravno, sve je moguće u grupnoj fazi. Crvena zvezda je pretrpela dva poraza do sada, ali je mnogo bolji tim od onoga što je pokazala. Čekaju nas dva ekstremno teška meča", rekao je Gojak.

Momak iz Sarajeva je sa zagrebačkim Dinamom odakle je stigao u Ferencvaroš igrao u grupnoj fazi Lige šampiona. On je pokušao da uporedi iskustvo iz Mađarske sa onim iz Hrvatske.

"I Dinamo i Ferencvaroš su veliki klubovi sa bogatom istorijom. Najpopularniji su u svojim zemljama, dominiraju u domaćim ligama i pravili su velike uspehe na međunarodnoj sceni. Zagrepčani su sada u Ligi šampiona, pobedili su Čelsi kod kuće i izgubili od Milana u gostima. Mi pokušavamo da ostvarimo što bolji rezultat u Ligi Evrope, ali teško mi je da kažem ko je jača ekipa", objasnio je Gojak.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track