Uživo: Škotska - Srbija 0:0

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Uživo: Škotska - Srbija 0:0

Fudbal -
Fudbalska reprezentacija Srbije je remijem sa Škotskom započela kvalifikacije za plasman na Svetsko prvenstvo, koje će se 2014. godine odigrarti u Brazilu

Fudbalska reprezentacija Srbije utakmicom sa Škotskom od 16 časova započinje kvalifikacije za plasman na Svetsko prvenstvo, koje će se 2014. godine odigrarti u Brazilu.

Sa novim selektorom Sinišom Mihajlovićem i bez doskorašnjih kapitena Dejana Stankovića i Nemanje Vidića, nacionalni tim će pokušati da se u izuzetno teškoj konkurenciji Belgije, Velsa, Makedonije, Hrvatske i Škotske plasira na Mundijal.

Srbija je tokom leta imala četiri test meča, u kojima nije ostvarila pobedu. Poražena je od Španije (0:2), Francuske (0:2) i Švedske (1:2), a remizirala je sa Republikom Irskom (0:0) u generalnoj probi.

Današnji rival je selekcija Škotske, čvrst tim koji retko gubi bodove na svom terenu, ali selekcija koja nema mnogo uspeha već nekoliko decenija. Na Mundijalu su poslednjih put učestovali 1998. godine u Francuskoj, dok EURO nisu videli od 1996.

Najiskusniji igrač u timu je napadač Keni Miler koji je odigrao 60 mečeva i postigao 16 golova, po čemu je daleko najbolji strelac ovog sastava Škotske. Ostali reprezentativci su postigli ukupno 15 golova. Među iskusnijima je i defanzivac Geri Kaldvel koji imao 49 nastupa, dok šestorica reprezentativaca imaju preko dvadeset godina: golman Alana Mekgregor, defanzivci Kristof Bera, Alan Haton i Endi Vebster, vezista Džejms Morison, te napadač Šon Maloni).

Glavna opasnost po gol Srbije trebalo bi da preti upravo od Malonija, centarfora Vigan Atletika, te napadača Evertona Stivena Nejsmita. Ključni ostatak tima činiće upravo najiskusniji, vezni red kontrolisaće Čarli Adam i pomenuti Morison, dok će odbranu da "nose" Kaldvel i Haton.

SASTAVI

Škotska – Srbija

Stadion: Hempden park. Kapacitet: 52.063. Sudija: Jonas Erikson (Švedska).

ŠKOTSKA: Megregor - Haton, Dikson, Bera, Kaldvel - Vebster, Snodgras, Nejsmit, Miler- Adam, Morison. Selektor: Krejg Livajn.

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov - Mijailović, Ninković, Ignjovski, Tošić, Đuričić - Lazović. Selektor: Siniša Mihajlović.

Intonirane su himne Srbije i Škotske, meč počinje za nekoliko trenutaka.

DRUGO POLUVREME

46 minut - U nastavku meča u timu Srbije biće Ljubomir Fejsa. Iz igre je izašao Mijailović. Prvi napad Srbije niz dobrih dodavanja, ali loš šut Tošića.

47 minut - Snodgras je dobio žuti karton.

49. minut- Prvi korner za Srbiju. Centaršut Tošića, ali bez opasnosti za Škote.

51. minut - Skraćeni korner za Srbiju, ali naši reprezentativci nisu uspeli da ugroze Megregora.

55. minut - Solo akcija Ignjovskog, čiji šut odlazi pored stative.

58. minut - Škoti kruže oko našeg šesnaesterca, a potom utrčavanjima iza leđa odbrane stvaraju probleme, koje golman Stojković rešava pravovremenim istrčavanjem. Druga izmena u našem timu, umesto Lazovića na terenu je Tadić.

61. minut - Miler se kod svakog prekida ubacuje iza odbrane Srbije. Sada je lopta bila nešto visočija, te nije uspeo da je zahvati.

62. minut - Dobro utrčavanje Kolarova i pravovremeno dodavanje Tadića, ali šut beka Mančester sitija završio je tik pored stative.

66. minut - Greška Tošića i Fejse koji su izgubili loptu na sredini terena, a Nejsmit se našao u prilici da savlada Stojkovića. Fudbaler Evertona šutirao je iskosa, ali je golman našeg tima, pošto je lopta odskakutala pored stative, još jednom sačuvao mrežu.

69. minut - Prva izmena kod Škota Forest mennja Snodgrasa.

71. minut - Tošić izvodi drugi korener za Srbiju. Tadić i Tošić kombinuju, ali posle centaršuta Biševac nije uspeo da zahvati loptu.

75. minut - Dug napad našeg tima, posle kojeg je Ivanović iznudio korner, ali udarac iz ugla nije doneo ništa.

77. minut - Miler srećom još jednom glavom loše šutira pored Nastasića i Kolarova.

79. minut - Ninković dobija žuti karton.

80. minut - Loš pokušaj Ninkovića.

81. minut - Dvostruka izmena kod Škota izašli su Morison i Miler, a u igri su Rouds i Meki.

83. minut - Lekić menja Đuričića.

87. minut - Loš doskok i povreda Ignjovskog, za sada nema izmene.

90. minut - Odličan pas Tošića u prazno, Tadić se našao u 100% šansi, ali mu je Megregor ušao u šut i izbacio loptu u korner. Igraće se još tri minuta.

92 minut - Odličan napad Škota, Adam i Forest su kombinovali, a Stojković je zaustavio udarac ka golu.

93 - minut - Kraj Srbija je osvojila prvi bod i u utorak od 20.30 u Novom Sadu čeka je meč protiv Velsa.

PRVO POLUVREME

4. minut - Za sada bez uzbuđenja, igra se na sredini terena. Lazović je jednom uspeo da uđe u šesnaesterac, ali bez prilike za gol.

6. minut - Vebster je posle greške naše odbrane utrčao u šesnaesterac, gde ga je zaustavio Nastasić, poslavši loptu u korner. Posle udarca sa ugla, Stojković je uz malo problema uhvatio loptu.

7. minut - Kolarov je izveo slobodan udarac. Šutirao je po zemlji Megregor je odbio loptu u stranu a Đuričić je u nastavku akcije neuspešno šutirao. Prva prilika za naš tim.

11. minut - Posle trećeg kornera za Škote i gužve u šesnaestercu Srbije u kontranapadu Lazović se ponovo našao u kaznenom prostoru rivala, ali nije uspeo da šutira. Deluje da imamo šansu iz kontranapada.

15. minut - Škoti pojačavaju pritisak, ali je Srbija preko Đuričića uspela da uputi novi, doduše slab udarac na gol.

21. minut - Šesti korner za Škote, ali nema opasnosti.

22. minut - Prva velika prilika za Škotsku. Slobodan udarac za domaćina Snodgras se iskrao i šutirao na gol. Stojković je grudima zaustavio loptu, koja se u nastavku akcije kotrljala na metar ispred gol linije, ali je niko nije zahvatio. Škoti napadaju, odbrana je na ispitu.

30. minut - Dobra akcija Srbije, ali je Dikson osujetio Tošića da ubaci loptu u peterac gde je bilo igrača našeg tima. U nastavku igre Nastasić je dobio žuti karton

31. minut - Stojković brani šut Čarlija Adama iz slobodnog udarca.

42 minut - Ponovo utrčavanje iza leđa našeg tima, Miler ipak nije uspeo da lobuje Stojkovića.

44 minut - Dobar napad Srbije i nova pretnja Lazovića, ali i odbrana golmana Škota.

45 minut - Greška Mijailovića na sredini terena, ali Adam u kontri bez ideje i opasnosti po gol Srbije. Kraj prvog poluvremena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track