SKANDAL U SKOPLJU, MAKEDONCI IZVIŽDALI HIMNU BUGARSKE: Sjajna trenerska predstava Mladena Krstajića ostala u senci incidenta!
Foto: EPA

komšiluk

SKANDAL U SKOPLJU, MAKEDONCI IZVIŽDALI HIMNU BUGARSKE: Sjajna trenerska predstava Mladena Krstajića ostala u senci incidenta!

Fudbal -

Fudbalske reprezentacije Severne Makedonije i Bugarske odigrale su utakmicu poslednjeg kola C divizije Lige nacija u Skoplju. Slavili su Bugari minimalnim rezultatom i golom Kirila Despodova.

Mladen Krstajić
foto: EPA

Međutim, utakmica i sjajna trenerska postavka i taktika našeg Mladena Krstajića koji je kao selektor preporodio reprezentaciju Bugarske, ostala je u senci incidenta sa tribina, na početku meča.

Severna Makedonija, Bugarska
foto: EPA

Naime, kako pišu svi bugarski portali navijači Severne Makedonije izviždali su himnu Bugarske, a onda tokom meča uzvikivali psovke i uvrede na račun fudbalera gostujuće reprezentacije.

Severna Makedonija, Bugarska
foto: Printskrin

Bugarski sajt "Sportal" piše da su Makedonci uzvikivali - "Bugari Tatari" i "Cigani". Te da su navijači domaće selekcije salvom zvižduka ispratili intoniranje himne Bugarske kao i predstavljanje svakog igrača poimence.

Severna Makedonija, Bugarska
foto: Printskrin

Portal "Topsport" otišao je još dalje. Oni optužuju makedonske medije i novinare da su bili ponosni, što su njihovi navijači izviždali himnu Bugarske i njene igrače. Oni čak pišu, da su pored uvrea na račun Bugara da su "Tatari i Cigani", makedonski navijači uzvikivali i - Bugarske kučke!

Nažalost, u senci obračuna bugarskih medija sa Makedoncima, po strani je ostao uspeh selektora Mladena Krstajića. Srbin je preporodio Bugarsku i iz njenih fudbalera izvukao ono najbolje, pošto je sa dve pobede, protiv Gibraltara i Severne Makedonije pobegao sa začelja tabele i sačuvao status u C diviziji.

Mladen Krstajić
foto: Nemanja Nikolić

Naime, Mladen Krstajić je u ove dve utakmice pozvao čak devet debitanata i podmladio nacionalni tim. Taj njegov potez naišao je na podsmeh i podozrenje kod bugarskih medija, međutim, posle dve utakmice morali su da mu se izvinjavaju. Mladen Krstajić je imao razgovor i sa Lukasom Petrovom, fudbalerom nemačkog Augzburga, koji bi uskoro trebalo da zaigra za Bugarsku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track