ISTORIJSKA NEDELJA U ITALIJI: Ferijeri Kaputi postaje prva žena koja će suditi meč u Seriji A
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

ISTORIJSKA NEDELJA U ITALIJI: Ferijeri Kaputi postaje prva žena koja će suditi meč u Seriji A

Fudbal -

Italijanka Marija Sole Ferijeri Kaputi postaće prva žena koja će suditi meč u Seriji A, saopštilo je danas Udruženje italijanskih fudbalskih sudija (AIA).Ferijeri Kaputi (31) će u nedelju od 15.00 suditi utakmicu osmog kola Serije A izmedju Sasuola i Salernitane.

"Nije beznačajan dan. Prilično sam ganut. Marija Sole će debitovati u Seriji A na osnovu svojih zasluga. Ne dajemo privilegije. Ona je to zaslužila. To je uspeh za ceo sudijski sistem", rekao je predsednik tamošnje sudijske organizacije Alfredo Trentalanđe.

Ferijeri Kaputi je unapređena u elitnu grupu sudija u julu prošle godine. Prošle sezone sudila je 23 utakmice Serije C (treća liga), tri utakmice Serije B i dva meča u Kupu Italije.

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) je nju uvrstila na spisak sudija za Svetsko prvenstvo do 17 godina u ženskoj konkurenciji (od 11. do 30. oktobra).

Na Svetskom prvenstvu za fudbalere u Kataru (od 20. novembra do 18. decembra), sudiće tri žene - Stefani Frapar iz Francuske, Salima Mukansanga iz Ruande i Jošimi Jamašita iz Japana.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track