DA LI SMO UOPŠTE SVESNI KO JE ZVER KOJEG SU PIKSIJEVI DEFANZIVCI ZAKLJUČALI?! Toliko je dobar da ga je CEO TIM Sitija zvao da dođe
Foto: EPA/Fredrik Varfjell

UBICA

DA LI SMO UOPŠTE SVESNI KO JE ZVER KOJEG SU PIKSIJEVI DEFANZIVCI ZAKLJUČALI?! Toliko je dobar da ga je CEO TIM Sitija zvao da dođe

Fudbal -

Blista Erling Haland već nekoliko godina, ove sezone je posebno dobar, ali protiv Srbije nije mogao da dokaže da je fudbalski ubica.

Defanzivci Srbije odradili su odličan posao, kao i ostatak tima, uključujući i Vanju Milinkovića-Savića koji je nekoliko puta zaustavio pokušaje Halanda.

Orlovi su pobedom u Oslu obezbedili prvo mesto i plasman u A diviziju Lige nacija, a Norveška će u sledećem ciklusu opet igrati u B diviziji.

Haland je ovog leta prešao iz Borusije Dortmund nakon što je Mančester siti aktivirao otkupnu klauzulu od 60.000.000 evra, znatno manje od realne vrednosti na transfer tržištu.

Sjajni norveški golgeter je otkrio da ga je gotovo ceo tim "Građana" nagovarao da se preseli u Mančester. On je u dokumentarcu "Haland - velika odluka", posvećenom nejgovom transferu, govorio o dvomeču Borusija Dortmund - Mančester siti u četvrtfinalu Lige šampiona 2021. godine.

- Nakon te utakmice, mislim da mi je 15 ljudi prišlo da mi kaže kako bi trebalo da dođem kod njih. Stouns, Ruben Dijaš, Gundogan, Foden, De Brujne... - rekao je Haland.

On je poručio i da je uloga Pepa Gvardiole bila veliki plus za njegov aktuelni klub.

- Nikad nisam donosio odluku o sledećem klubu zbog trenera koji ga vodi, ali je veliki plus to što je Pep Gvardiola u Sitiju, on je najbolji trener na svetu. Siti je najbolji sportski projekat na svetu u ovom trenutku i to je mesto gde ću moći da budem najbolji.

Haland je otkrio i da novac nije presudan faktor kada bira klub u kojem će igrati.

- Kada sam bio mali, maštao sam o tome da postanem najbolji igrač na svetu i tako zarađujem za život, što trenutno radim. Verujem da je novac bitan svima, iako ne bi trebalo da bude glavni motiv. Ali jasno je da ukoliko mi neko ponudi 5.000 norveških kruna, a neko drugi 10.000, logična stvar je da ćete prihvatiti veću ponudu - iskren je Norvežanin.

U dokumentarcu je govorio i njegov otac, Alf Inge Haland.

- Smatram da je na našoj listi Mančester Siti bio najbolji tim. Bajern je broj dva. Na trećem mestu je Real, potom sledi Pari Sen Žermen. Naravno, na listi je još nekoliko engleskih timova pored Sitija koji su dosta dobri – Liverpul i Čelsi. Tu je i Barselona, svi su oni otprilike u istom redu - ističe stariji Norvežanin koji je takođe nastupao za Građane.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track