VOJVODINA ZVALA SVEŠTENIKA PRED DOLAZAK ZVEZDE! Molitva u klupskom autobusu, pa moćna poruka navijača: Vošo, nema predaje!
Foto: @starsport

superliga srbije

VOJVODINA ZVALA SVEŠTENIKA PRED DOLAZAK ZVEZDE! Molitva u klupskom autobusu, pa moćna poruka navijača: Vošo, nema predaje!

Fudbal -

Fudbaleri Vojvodine u četvrtak igraju zaostali derbi meč 5. kola Superlige Srbije u kojem će se sastati sa ekipom Crvene zvezde. Novosađani su silno motivisani da "otkinu" neki bod aktuelnom šampionu i lideru domaćeg šampionata, koji je nedavno u Kragujevcu do pobede stigao iz spornog penala!

Očekuju se da tribine stadiona "Karađorđe" budu ispunjene do poslednjeg mesta, pošto bi ovaj meč mogao mnogo da znači "lalama" u borbi za neko od mesta koje na kraju sezone vode u evropska takmičenja. Ulog je utoliko veći ukoliko znamo da ove godine pet ekipa ide na međunarodnu pozornicu.

Zato su u Novom Sadu pribegli zanimljivim "taktikama" pred meč sa Crvenom zvezdom, pa su se tako oni najvatreniji navijači Vojvodine uputili na stadion kako bi pružili dodatnu podršku fudbalerima pred veliki derbi sa crveno-belima. Na osunčani "Karađorđe" došlo je oko 100 pripadnika navijačke grupe Firma, a na društvenim mrežama okačili su fotografiju uz natpis "Vojvodino, nema predaje".

Nešto ranije, pred početak treninga je na stadion došao i sveštenik kako bi osveštao klupske prostorije. Protojerej Velimir Vrčinić je očitao molitvu fudbaleriam Vojvodine, a potom je ušao i u klupski autobus gde je takođe izvršio obred i poželeo sreću fudbalerima uz želju da ih na putu uspeha vodi duh sveštenomučenika Georgija Živanova, koji je 1914. godine bio jedan od osnivača, a kasnije i prvi sekretar Vojvodine.

Fudbaleri i članovi stručnog štaba su u miru saslušali molitvu, posle čega su se uputili ka terenu.

Podsetimo da je meč između Vojvodine i Crvene zvezde zakazan za četvrtak, a u međuvremenu je došlo do minimalne korekcije termina zbog TV prava, pa će on početi pet minuta ranije od previđenog - u 18.55 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track