AMERIKA DOBIJA NOVOG ŠAMPIONA: Bivši fudbaler CRVENE ZVEZDE mogao bi do titule bez minuta na terenu
Foto: Profimedia

MLS

AMERIKA DOBIJA NOVOG ŠAMPIONA: Bivši fudbaler CRVENE ZVEZDE mogao bi do titule bez minuta na terenu

Fudbal -

U subotu od 21h na programu je finale američke MLS lige, a sastaju se Los Anđeles FK i Filadelfija Union.

Los Anđeles je bio najbolja ekipa u Zapadnoj konferenciji u regularnom delu sezone, a do finala su stigli preko gradskog rivala LA Galaksija od kojeg su bili bolji u četvrfinalu 3:2, golom u 93. minutu. U polufinalu su bez većih problema bili bolji od Ostina 3:0.

Kapiten tima iz Los Anđelesa je Meksikanac Karlos Vela, nekadašnja nada Arsenala, a kasnije dugogodišnji igrač Real Sosijedada.

Pored njega, od poznatih igrača na svetskom nivou tu su još Geret Bejl, Đorđo Kijelini i Karlos Telja.

Sa druge strane, Filadelfija je bila najbolja na istoku u regularnom delu sezone, sa dva boda više od Montreala. Oni su u plej-ofu prvo savladali Sinsinati rezultatom 1:0, da bi u polufinalu nakon preokreta bili bolji od Njujork Sitija - 3:1.

Filadelfija za razliku od Los Anđelesa nema neka svetski poznatija imena u svom timu, a najbolji igrač tima ove sezone je Mađar Danijel Gazdag sa 23 gola i 10 asistencija.

Međutim, navijačima Crvene zvezde sigurno će biti zanimljiva činjenica da je član Filadelfije nekadašnji igrač Zvezde - Ričard Odada.

Doduše, Odada nije zabeležio nijedan nastup za tim Filadelfije od dolaska u klub, a samo tri puta je sedeo na klupi.

Ričard Odada
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Reprezentativac Kenije odigrao je samo dve utakmice za crveno-bele iz Beograda, a za vreme dok je bio član Zvezde išao je na pozajmice u Metalac i Grafičar.

Nakon putešestvija po Srbiji, čudan splet okolnosti mogao bi ovom 21-godišnjaku da donese titulu prvaka Sjedinjenih Američkih Država.

Finale MLS-a igra se na stadionu Banka Kalifornije u Los Anđelesu, a koja god ekipa da pobedi biće im to prva titula šampiona SAD-a.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track