ZA 48 MINUTA IGRE ZARADIO 28.000.000 EVRA! Francuz OJADIO slavni engleski klub: Nije se pošteno ni oznojio, a uzeo silne MILIONE!
Foto: Greig Cowie/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

LUDILO

ZA 48 MINUTA IGRE ZARADIO 28.000.000 EVRA! Francuz OJADIO slavni engleski klub: Nije se pošteno ni oznojio, a uzeo silne MILIONE!

Fudbal -

Slavni engleski klub Lids moraće da isplati svom bivšem fudbaleru Žanu-Kevinu Ogistenu neverovatnih 28 miliona evra, zbog kršenja odredbi ugovora.

Ogisten je 2020. godine stigao u Lids na pozajmicu iz Lajpciga i englski klub se tada obavezao da će otkupiti njegov ugovor na kraju sezone ako se vrate u Premijer ligu.

Uspeli su da se vrate na veliku scenu, ali dogovor sa Ogistenom nisu ispoštovali. Francuski fudbaler nije ispunio njihova očekivanja, odigrao je samo 48 minuta u dresu Lidsa, pa su odlučili da ga se reše i to ih je na kraju skupo koštalo.

Lajpcig je tužio engleski klub i FIFA je naredila Lidsu da isplati Nemcima oko 20 miliona evra na ime obeštećenja. Odluka je kasnije potvrđena i na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, pa je Lids morao da ispoštuje dogovor. Nakon pregovora sa Nemcima uspeli su da smanje sumu i na kraju su isplatili oko 17,5 miliona evra.

Ali njihovim mukama tu nije došao kraj. Pobunio se kod FIFA i Ogisten, koji je zahtevao da mu se isplati kompletan petogodišnji ugovor koji je trebalo da potpiše u junu 2020. godine. FIFA je na kraju presudila u korist fudbalera i Lids će sada morati da isplati Francuzu oko 28 miliona evra.

Lids će ponovo pokušati da obori odluku na Sudu za sportsku arbitražu, ali male su šanse da će CAS uvažiti njihovu žalbu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track