"NEMOJTE DA PRODAJETE IGRAČE RUSKIM KLUBOVIMA" Poznati trener izneo zahtev pred klubove: TO ĆE BITI KRVAV NOVAC
Foto: AP

apel

"NEMOJTE DA PRODAJETE IGRAČE RUSKIM KLUBOVIMA" Poznati trener izneo zahtev pred klubove: TO ĆE BITI KRVAV NOVAC

Fudbal -

Trener Lila, Portugalac Paulo Fonseka, blisko povezan sa Ukrajinom, pozvao je fudbalske klubove da ne prodaju igrače ruskim timovima i da čak ne pregovaraju s njima o tome jer je novac ponuđen za to "umrljan krvlju dece koja svakodnevno ginu" u toj zemlji.

"Prošle nedelje sam pročitao da Benfika i moja Braga razmatraju prodaju igrača ruskim klubovima. Ne želim da poverujem u to. Odbijam da poverujem", napisao je Fonseka na društvenim mrežama.

Bivši trener Brage, Paulo Fonseka proveo je tri sezone na klupi Šahtjora iz Donjecka (2017-2019), kada je i upoznao svoju suprugu Katerinu, Ukrajinku. Oni su morali da pobegne iz Ukrajine na početku ruske invazije, u februaru 2022. godine.

"Svakog dana Rusija nastavlja da ubija ljude, a posebno nevinu decu.. možda neko od njih kod kuće gleda fudbalsku utakmicu... Ako Benfika i moja Braga sklope posao sa ruskim klubovima, to će biti krvav novac", napisao je portugalski trener.

Po njegovim rečima, klubovi treba da se ugledaju na italijanski Sasuolo.

"Pre dve nedelje, ruski klub je pokušao da kupi Rožerija, defanzivca Sasuola. Italijanski klub je odbio pregovore i rekao da iz etičkih razloga vezanih za rat, to neće učiniti. Apelujem na Benfiku i moju Bragu da slede primer italijanskog kluba", naveo je Fonseka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track