PREDSEDNIK FS ŠPANIJE SKANDALOZNIM PONAŠANJEM ZGROZIO SVET: Hvatao se za MEĐUNOŽJE, pa zgrabio fudbalerku i poljubio je u USTA!
Foto: Printscreen

bruka i sramota

PREDSEDNIK FS ŠPANIJE SKANDALOZNIM PONAŠANJEM ZGROZIO SVET: Hvatao se za MEĐUNOŽJE, pa zgrabio fudbalerku i poljubio je u USTA!

Fudbal -

Fudbalerke Španije prvi put u istoriji postale su šampionke sveta, pošto su u finalu Mundijala savladale Englesku rezultatom 1:0.

Veliku senku na neverovatan podvig Crvene furije svojim skandaloznim ponašanjem bacio je predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales. U jeku velikog slavlja Španac je svojim sramnim ispadima zaprepastio čitav svet.

Pre nego što su podigle šampionski pehar, fudbalerke su jedna po jedna primale zlatne medalje. Na podijumu se nalazio i predsednik FS Španije Luis Rubiales. Kada je na red došla reprezentativka Dženi Ermoso, Rubiales ju je zgrabio za glavu, privukao ka sebi i poljubio u usta.

To se nije dopalo 33-godišnjoj fudbalerki, koja je nakon gledanja snimka kratko prokomenarisala šokantan gest Rubialesa.

"Eh, nije mi se svidelo".

Javnost u Španiji zgrožena je ispadom fudbalskog funkcionera. Ministarka za rodnu ravnopravnost Irena Montero smatra da je Ermoso bila žrtva seksualnog nasilja.

"Ne prihvatamo da je davanje poljupca bez pristanka nešto 'što se događa' To je oblik seksualnog nasilja koji mi žene trpimo svakodnevno, a koji je nevidljiv", napisala je Montero na Tviteru.

Sramni Rubiales zasluženo se našao na udaru brojnih kritika na društvenim mrežama.

"Jesi li tako ljubio kapitena Đordija Albu kada je muška reprezentacija osvojila Ligu nacija" napisao je jedan ogorčeni korisnik Tvitera.

Španac je na brojne kritike uzvratio uvredama.

"Idiota ima svuda. Kada dvoje ljudi pokažu beznačajan znak prisnosti ne moćemo da obraćamo pažnju na gluposti" izjavio je Rubijales.

Političar Pablo Ečenike istako je da bi ispad Rubijalesa trebalo tretirati kao krivično delo jer je "poljubio fudbalerku bez njenog pristanka, zgrabivši je za glavu".

On se osvrnuo i na sramno ponašanje predsednika FS Španije u svečanoj loži.

"Rubiales je slavio pobedu hvatajući se za testise dok je stajao pored španske kraljice i princeze", naveo je šokirani Ečenike.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track