NOVA BOMBA U SUPERLIGI SRBIJE: Voždovac doveo igrača Njukasl junajteda!
Foto: MI News/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

superliga

NOVA BOMBA U SUPERLIGI SRBIJE: Voždovac doveo igrača Njukasl junajteda!

Fudbal -

Fudbalski klub Voždovac saopštio je danas da je angažovao Rodriga Vilku, koji će do kraja sezone nastupati za taj tim kao pozajmljeni igrač engleskog Njukasla.

Radi se o 24-godišnjem peruanskom vezisti koji je ponikao u Deportivo Munisipalu, a oktobra 2020. godine prešao je u Njukasl.

Nakon toga bio je na pozajmicama u Donkasteru i peruanskom Universitariju, za koji je nastupao prošle sezone.

"Imao sam sastanke sa predsednikom i trenerom koji su me 'naterali' da poželim da dođem u Voždovac. To je divan klub u lepom gradu, sa mnogo mladih igrača koji žele da naprave ozbiljne karijere", rekao je Vilka.

"Već sam stekao određeno iskustvo, prošao sam kroz dobre i loše momente i sada time želim da doprinesem ekipi da ostvari što bolje rezultate. Posvećenost, trud i vredan rad je nešto što sam uvek pružao i što od mene i sada može da se očekuje", dodao je on.

Sportski direktor kluba iz Zaplanjske Bojan Leontijević naveo je Vilka igra na poziciji levog krila i "desetke" i da dolazi kako bi pojačao konkurenciju u timu.

"Igrač je sa reputacijom iz Premijer lige. Prošlu sezonu proveo je u peruanskoj prvoj ligi. Očekujemo da odmah pruži kvalitetan doprinos i nadamo se da će u svakom smislu biti dobro pojačanje za nas. ;Dugo su trajali pregovori, ali drago nam je da je naš klub prepoznao kao dobru sredinu za razvoj svoje karijere", rekao je Leontijević.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track