POČELE SU DA ŠTRAJKUJU, ALI TO NIJE SVE! Fudbalerke u Španiji nezadovoljne PLATAMA i uslovima rada - evo šta će sada da urade!
Foto: Profimedia

štrajk

POČELE SU DA ŠTRAJKUJU, ALI TO NIJE SVE! Fudbalerke u Španiji nezadovoljne PLATAMA i uslovima rada - evo šta će sada da urade!

Fudbal -

Fudbalerke iz najjače španske lige počele su štrajk nezadovoljne platama i uslovima rada.

Nova sezona u Ligi F trebalo je da poče u petak, ali su se fudbalerke odlučile na štrajk i neće igrati u prva dva kola, pošto, kako su navele, nisu uspele da postignu pošten dogovor sa Savezom, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Pregovori su počeli pre godinu dana kada je Liga F postala profesionalna, ali su čelnici lige rekli da bi zahtevi fudbalerki mogli da dovedu do ekonomskog neuspeha.

Prošle sezone minimalna plata postavljena je na 16.000 evra, ali fudbalerke traže da to bude 25.000 evra za ovu sezonu, a da naredne sezone poraste do 30.000 evra.

"Cilj je da ostvarimo napredak u ovim pregovorima, da se postigne fer i dostojanstven tretman za fudbalerke i da se reši i smanji postojeći jaz u platama", navelo je Udruženje španskih fudbalera.

Čelnici lige saopštili su da je fudbalerkama ponuđena minimalna plata od 25.000 evra za naredne tri sezone, pomoć u brizi o deci, finansijska pomoć za studiranje i mnogo toga drugog, ali da su ti predlozi odbijeni.

Utakmice prvog kola trebalo je da se igraju od 8. do 10. septembra, a drugog kola od 15. do 17. septembra.

Prošle sezone je kasnio početak takmičenja u ligi pošto su sudije štrajkovale tražeći veće plate i bolje uslove rada.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track