EPILOG SKANDALA O KOJEM BRUJI PLANETA: Predsednik Fudbalskog saveza Španije podneo ostavku nakon što je poljubio fudbalerku
Foto: EPA/MARTIAL TREZZINI

POVUKAO SE

EPILOG SKANDALA O KOJEM BRUJI PLANETA: Predsednik Fudbalskog saveza Španije podneo ostavku nakon što je poljubio fudbalerku

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog saveza Španije, Luis Rubijales, podneo je ostavku na tu funkciju.

Sve se dogodilo neposredno nakon skandala koji je nastao zbog situacije viđene posle finala Svetskog prvenstva za žene.

Rubijales je tada poljubio fudbalerku Dženifer Ermoso.

Nakon što su javnost i svetski mediji vršili veliki pritisak i FIFA odlučila da ga suspenduje na 90 dana, on se povukao.

- Ostavka? Da, moram to da uradim jer ne mogu da nastavim da obavljam svoj posao. Odluku donosim nakon što sam se uverio da će moj odlazak doprineti stabilnosti koja će nam omogućiti da dovedemo Svetsko prvenstvo 2030. godine u našu zemlju - rekao je Rubijales u intervjuu sa popularnim britanskim voditeljem, Pirsom Morganom.

Potom se oglasio na društvenoj mreži Tviter.

- Braniću svoju čast i nevinost. Verujem u budućnost i istinu. Hvala svima - poručio je on.

U avgustu su španski tužioci pokrenuli istragu protiv njega, a tužilaštvo razmatra da li poljubac u usta ima elemente seksualnog napada.

Rubijales se izvinio i poručio da je pogrešio, a poljubac je nazvao sporazumnim, dok je fudbalerka to demantovala i objasnila da nije dala dozvolu da je poljubi i da je povređena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track