BUGARI KRENULI U NAPAD, PA ZAŽALILI! Selekcija koju vodi Mladen Krstajić pokušala da OTME igrača Srbiji: Stigao ŽESTOK odgovor!
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

nije im uspelo

BUGARI KRENULI U NAPAD, PA ZAŽALILI! Selekcija koju vodi Mladen Krstajić pokušala da OTME igrača Srbiji: Stigao ŽESTOK odgovor!

Fudbal -

Često se fudbaleri širom sveta teško odluče za koju reprezentaciju žele da nastupaju.

Oko mnogih se vode velike bitke, a jedan od igrača kog bi više nacionalnih timova želelo u svom dresu je Petar Ratkov.

Iskočio je Ratkov u prvi plan u dresu TSC-a, za koji je na 81 meču postigao 17 golova, te je brzo zaradio ugovor sa austrijskim Salcburgom. Ovaj 18-godišnji Beograđanin brzo se uklopio i u tim Salcburga, dao je gol na debiju, ali ga je povreda odvojila sa terena, pa je za sada odigrao tek dve utakmice.

Dok se mladi napadač oporavlja od povrede, Fudbalski savez Bugarske krenuo je putem Hrvata i pokušao da ubedi Ratkova da u budućnosti igra za ovaj nacionalni tim. Želela je selekcija koju Mladen Krstajić vodi sa klupe Ratkova u timu, ali ih je on odmah odbio i žestoko im odgovorio da ima samo jednu želju - Srbiju!

Petar Ratkov
foto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

- Hteli smo da dovedemo u reprezentaciju Srbina bugarskih korena. Zove se Petar Ratkov, 2003. godište, a trenutno igra za Salcburg. Ovog leta je napravio transfer vredan 5.000.000 evra. Salzburg ga je kupio od TSC-a. Probali smo da ga pridobijemo, ali je rekao da želi da igra za Srbiju. Veruje da ima bolje šanse da tamo napreduje u karijeri - otkrio je Ivan Ivanov, asistent Mladena Krstajića, pa dodao:

- Prvu sezonu je igrao sa 17 godina, ali nije postigao nijedan gol. U drugoj je dao dva gola u 30 utakmica. Da je u Bugarskoj, već posle 10 mečeva bez gola bio bi sklonjen iz tima. I onda je u svojoj trećoj sezoni za TSC dao 12 golova, što je dovelo do transfera u Salcburg za 5.000.000 evra. Da, znamo da su Srbi popularni u menadžerskim krugovima, ali činjenica je i da umeju da naprave dobrog igrača. A, Ratkov je dao gol već u prvoj prvenstvenoj utakmici za Salcburg.

Dakle, Petar Ratkov želi samo Srbiju za čiji seniorski sastav i dalje nije debitovao. U mlađim selekcijama odigrao je ukupno 14 utakmica, osam za U19 i šest za U21 tim i postigao je četiri gola.

Učinak Petra Ratkova u dosadašnjem toku karijere

TSC - 81 utakmica, 17 golova

Salcburg - 2 utakmice, 1 gol

Srbija U21 - 6 utakmica, 1 gol

Srbija U19 - 8 utakmica, 3 gola

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track