EKSKLUZIVNO! Zavirili smo u najlepši srpski stadion: Radovi su završeni, evo kada će se odigrati PRVA UTAKMICA (FOTO)
Foto: Stadion Loznice

lepotica

EKSKLUZIVNO! Zavirili smo u najlepši srpski stadion: Radovi su završeni, evo kada će se odigrati PRVA UTAKMICA (FOTO)

Fudbal -

Posle 30 meseci od početak radova majstori napuštaju "Lagator" i sve je spremno za veliko otvaranje

Ljubitelje fudbala i sporta uopšte, obradovaće vest da svi radovi na novom fudbalskom stadionu u Loznici okončani i da će najmoderniji, i najveći sportski objekat u ovom kraju, biti spreman za upotrebu.

T. Ilić
foto: Stadion Loznice

Ekipa "Kurira" posetila je ovu fudbalsku lepoticu, jedini stadion od novosagrađenih u Srbiji koji ima tribine na dva nivoa, i uverila se da su u toku poslednja "glancanja’" posle kojih će majstori u nedelju konačno napustiti novi "Lagator".

T. Ilić
foto: Stadion Loznice

Prema našim saznanjima svi nedostaci su otklonjeni, a posebno oni nastali 30. maja kada su posle obilne kiše poplavljene suterenske prostorije. Stadion je 30. avgusta posetio ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, koji je dolazio i juče, i tada je dogovoreno da sve što je potrebno bude završeno do kraja septembra.

T. Ilić
foto: Stadion Loznice

Rok da svi radovi neophodni u svrhu funkcionalnosti objekta kako bi bili zadovoljeni svi standardi Fudbalskog saveza Srbije i UEFE, je do 1. oktobra i sve ono što je traženo se upravo završava. Cilj je bio da sve uočeno, a što nije bilo dobro bude popravljeno.

T. Ilić
foto: Stadion Loznice

Ponovo je dosejana trava, posledice poplave su otklonjene, postavljene sektorske kao i ograde za gostujuće navijače, upravo se nameštaju nove klupe za rezervne igrače, sa po 33 mesta za obe ekipe i ostalo službeno osoblje na utakmici, ubacuje se nameštaj, deo VIP tribina sada ima staklenu ogradu, autobus može da uđe u suteren i to je provereno prošle sedmice.

T. Ilić
foto: Stadion Loznice

Postavljeni su golovi i ostaje da bude iscrtano igralište čije su dimenzije 68 puta 105 metara, a razmak do tribina je oko osam metara. Stadion ima 8.067 stolica i, kao što je i planirano, urađen je po UEFA 4 standardu.

T. Ilić
foto: Stadion Loznice

Podsetimo, u suterenu su 54 mesta za automobile i dva za autobuse tako da ekipe u svlačionice idu direktno odatle, tu se nalaze tehničke prostorije, svlačionice za domaće i goste kao i one za zagrevanje svakog tima, i iz njega se izlazi na teren.

Na zapadnoj tribini je mnoštvo prostorija, a tu su i dva lifta za lakši odlazak do poslednjeg nivoa gde su pored ostalog, reporterska mesta, veliki restoran i VIP lože. Stadion ima dva semafora, pokrivene sve tribine, a ukupna bruto izgrađena površina objekta je oko 27.000 metara kvadratnih. U sklopu kompleksa je veliki parking, nove saobraćajnice i pomoćni teren sa veštačkom travom.

T. Ilić
foto: Stadion Loznice

Stari ‘’Lagator’’, koji se nalazio maltene na istom mestu, porušen je u martu 2021. kada su praktično i počeli radovi na izgradnji novog. Rok za završetak stadiona bio je 730 kalendarskih dana, odnosno februar 2023. godine, ali se do okončanja posla moralo sačekati sedam meseci više.

U oktobru prošle godine bio je gotov pomoćni teren, krajem istog meseca pokrivene sve tribine na stadionu, u martu su postavljena sedišta i govorilo se da bi lopta mogla da se zakotrlja u maju, ali je bilo problema sa travom, a onda се desila poplava.

T. Ilić
foto: Stadion Loznice

Ovog vikenda majstori treba da napuste stadion o čijem zvaničnom otvaranju trenutno nema informacija, ali...

U "čaršiji" se već pominje da bi to moglo biti sredinom oktobra, a ako tako i bude nije sigurno hoće li tada biti samo presečena vrpca, ili će se napokon i loptati na novom stadionu.

Lozničani koji vole fudbal od početka gradnje sanjanju prvu utakmicu kao i da jednom ovde gledaju Partizan i Zvezdu, a sa završetkom radova učinjen je najvažniji korak ka tome.

Kurir sport / T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track