PARTIZANOV PREPOROD! Tim koji su svi OTPISALI nalazi se na VRHU! Bez zvučnih POJAČANJA i velikih zvezda ulaze u BITKU ZA TITULU!
Foto: Starsport

mogu li do pehara?

PARTIZANOV PREPOROD! Tim koji su svi OTPISALI nalazi se na VRHU! Bez zvučnih POJAČANJA i velikih zvezda ulaze u BITKU ZA TITULU!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana zaseli su na vrh tabele Super lige Srbije posle 547 dana!

Savladali su crno-beli Napredak u Kruševcu sa 2:0 i tako su došli do čelne pozicije prvi put još od 2. aprila 2022. godine kada su bili lideri šampionata posle pobede protiv TSC-a u Humskoj (2:0).

Sam početak sezone nije obećavao i Partizan su apsolutno svi otpisali - od javnosti i navijača, preko drugih klubova, pa je čak delovalo i da su ljudi unutar tima iz Humske ostali bez nade. Izjava Bibarsa Natha iz jula ove godine dovoljno dobro oslikava stanje koje je tada vladalo u Partizanu.

- Kad je reč o šampionskoj tituli, moramo da budemo iskreni i da ne lažemo sebe ni navijače. Veoma je teško, gotovo nemoguće. Ali, želimo da gledamo sebe i da se nateramo da damo maksimum da imamo uspeha u Evropi i da se borimo u ligi i da imamo dobru sezonu. I da se nikad više ne ponovi prošla sezona - govorio je tada Natho, a njegove reči dodatno su dobile na značaju posle fijaska u Evropi.

Bibars Natho
foto: Starsport

Izgledalo je kao da je pred crno-belima još jedna košmarna sezona - pošto su "na mišiće" prošli azerbejdžanski Sabah, igrači Partizana propisno su se obrukali protiv danskog Nordsjelanda u plej-ofu Lige konferencija i samo zahvaljujući golmanu Aleksandru Jovanoviću nisu primili dvocifren broj pogodaka.

Aleksandar Jovanović
foto: Starsport

Kada se na ovaj katastrofalan rezultat doda i bojkot navijača koji u Humsku ne dolaze zbog sukoba sa upravom, prelazni rok u kom nije bilo zvučnih pojačanja i velikih zvezda, kao i mnogi drugi brojni problemi - jasno je zbog čega su svi otpisali crno-bele.

Letnji prelazni rok Partizana

Došli: Mateus Saldanja, Aleksandar Jovanović, Aranđel Stojković, Nikola Antić, Gajas Zahid, Aldo Kalulu, Nemanja Nikolić, Nejtan De Medina, Ksander Severina, Aleksandar Šćekić, Frenk Kanute.

Otišli: Rikardo Gomes, Igor Vujačić, Fuseni Dijabate, Vanja Vlahović, Aleksandar Popović, Slobodan Urošević, Hamidu Traore, Nikola Terzić, Patrik Andrade, Nemanja Jović, Ljubomir Fejsa, Milan Lukač, Andres Kolorado.

Ipak, Partizan je doživeo preporod, krenuo je da pobeđuje, te je u crno-belom delu javnosti ponovo počelo, ruku na srce i dalje stidljivo, da se priča o tituli. O istoj onoj tituli koja je poslednji put u Humsku stigla kada su takođe svi otpisali Partizan, a onda su Uroš Đurđević, Leonardo i ekipa pod vođstvom Marka Nikolića sve šokirali i doneli veliku radost grobarima.

FK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Sada Partizan deluje kao skromniji tim nego te sezone, ali crno-beli definitivno imaju srce, kao i trezvenu glavu pošto su pokazali da znaju da se vrate iz teških situacija.

FK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Da li će i se i ove sezone zaplesati "tango smrti" ili Partizan neće izdržati trku sa Crvenom zvezdom, ostaje da se vidi. Jedno je sigurno - klub iz Humske doživeo je preporod i otpisani su trenutno na vrhu, a grobari sa punim pravom počinju da veruju u svoje snove.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track