SLAVNI FRANCUZ DOBIO ŽIVOTNO PRIZNANJE: Okser odao počast Eriku Kantoni
Foto: AP

LEPO

SLAVNI FRANCUZ DOBIO ŽIVOTNO PRIZNANJE: Okser odao počast Eriku Kantoni

Fudbal -

Francuski fudbalski klub Okser preimenovao je fudbalsku salu svog trening centra po Eriku Kantoni, u čast svog bivšeg igrača koji je igrao u klubu početkom 1980-tih.

Svečanosti je prisustvovao i sam Kantona, kao i legendarni bivši trener Gij Ru.

Erik Kantona (57), koji je postao glumac, a sada i pevač, trenutno boravi u pozorištu u Okseru kako bi pripremio muzički predstavu.

"Okser je grad koji mi je mnogo značio. Ovo je moja porodica. Ovde sam doživeo vrlo intenzivne trenutke koji su mi pomogli da se izgradim. Da klub iz tako malog grada ostaje u vrhu nekoliko decenija, to je izuzetno", rekao je Kantona.

Pre nego što je postao legenda sa Mančester junajtedom, "Kralj" je karijeru započeo u Okseru.

"U životu sam uvek delovao instiktivno i osećao sam da tu ima nešto. Nisam pogrešio. Tako sam srećan, osećem se kao da imam 15 godina", naveo je bivši francuski reprezentativac.

Nakon što je napustio Okser 1988, Erik Kantona je igrao u Marseju (1988-1991), svom rodnom gradu i bio je na pozajmici u Bordou (1989) i Monpeljeu (1989-1990).

Posle svog poslednjeg francuskog kluba, Nima (1991), "Kralj Erik" je otišao u Englesku gde je prvo igrao za Lids (1992), a zatim za Mančester junajted (1992-1997).

Osvojio je ukupno pet titula prvaka Engleske, uključujući četiri sa Junajtedom, četiri Komjuniti šilda i dva FA kupa.

Okser, čiji je vrhunac bio 1996. kada je osvojio duplu krunu, trenutno igra u drugoj francuskoj ligi i nastoji da se vrati u elitu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track