"PIKSI, OVAJ JE NOĆAS ZAVRŠIO" Dejo Savićević otkrio DUGO ČUVANU TAJNU: "Pala mi je CRNA ZAVESA, oterao sam ga"
Foto: Starsport©

nije mogao da izdrži

"PIKSI, OVAJ JE NOĆAS ZAVRŠIO" Dejo Savićević otkrio DUGO ČUVANU TAJNU: "Pala mi je CRNA ZAVESA, oterao sam ga"

Fudbal -

Dejan Savićević, prvi je čovek FS Crne Gore već 22 godine. Trenutno se u toj susednoj državi žestoko lobira za pozicije u Savezu, a jedan od glavnih oponenata Dejanu Savićeviću jeste Dragan Vujović, nekadašnji fudbalski virtouz iz Podgorice.

Dejan Savićević smatra da Dragan Vujović nije zasupao interese crnogorskog fudbala dok je bio pomoćnik selektora mlade reprezentacije SCG Milorada Kosanovića 2004/2005.

- Igramo u Belgiji, uzmem protokol i vidim nema nijedan igrač iz Crne Gore. Jedino je Mirko Vučinić bio rezerva. Tu mi padne crna zavesa ispred očiju. Izgubimo 4:0, vratim se u Brisel, jer sam bio u vođstvu puta A reprezentacije i odem kod Piksija. I kažem mu, ovaj selektor je noćas završio! Piksi, da nema nikog iz Crne Gore, pa u Čileu je 1987. bilo pet igrača iz Crne Gore - rekao je Savićević na TV prva i nastavio:

- Nemoguće da ste vi toliko napredovali, a mi nazadovali. Ovaj je više... Ili sve puca po šavovima. Pričam o Kosanoviću, a Vujović mu je pomoćnik, koji treba da brani interese crnogorskih klubova. Napravim veliki pritisak, kažem povući ću sve ljude, ovaj mora da ide... I oni ga stisnu i podnese ostavku Kosanović.

Dejan Savićević kaže da njega poštuju u Crnoj Gori, ali i da mu mnogi zameraju što je 2006. bio za nezavisnu Crnu Goru, uz Mila Đukanovića.

- Ne kajem se što sam se prihvatio da budem na čelu FSCG već 22 godine, iako opozicija sada jača. Promenom vlasti, strukture ljudi su se grupisale, ali mislim da je fudbalska priča na mojoj strani. I dalje imamo tu fudbalsku većinu koja stoji iza mene i koja me podržava. Imate i Đokovića koji je više uradio za Crnu Goru nego iko - kazao je Savićević.

U istoj emisiji, Savićević je govorio i o Novaku Đokoviću.

- Imate Đokovića kojem mnogi govore da je mogao nešto na drugi način, a čovek je više uradio za Crnu Goru nego iko. Svaka budala sad može da izađe na televiziju i da kaže šta hoće. Kamo sreće da i dalje ima cenzure… Kakvi likovi sve imaju prostora, gledate i prostitutke koje su idoli - istakao je on.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track