Prosinečki: Ako se Zvezda raspadne neću dobiti ni evro

Bivši trener tima sa Marakane

Prosinečki: Ako se Zvezda raspadne neću dobiti ni evro

Fudbal -
Prosinečki je zabrinut je smatra da je među Hrvatima narušen kult reprezentacije, koja nema podršku navijača

Doskorašnji trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki smatra da selektor Hrvatske Igor Štimac nema harizmu potrebnu da vodi reprezentaciju. Prosinečki smatra da je potrebno poraditi na kultu reprezentacije, ali da je potrebno dati podršku timu za koji je rekao da ima veće šanse od Srbije u kvalifikacijama za Mundijal 2014.

"Bilo bi normalnije da me nakon takve izjave prozvao Štimac, a ne Mihajlović. Ne vidim ništa loše u tome što sam rekao", odgovara Robi i priseća se da je kao igrač Mihajlović bio pobednik.

"U njegovom i Štimčevom verbalnom duelu na utakmici Zvezda - Hajduk '91. ne bih ulazio. Sigurno su imali i nešto pre toga, inače ne bi došlo do Mihajlovićevog starta, a kasnije i do incidenta. Ali, mislim da se neće ništa posebno dogoditi kada se ponovo nađu. Neće se ni izljubiti", smatra Prosinečki koji se koncentrisao na dešavanja oko reprezentacije Hrvatske.

"Čemu taktika, kada je malo vremena? Mislim da je pametnije raditi na kultu reprezentacije. Mene zabrinjava sedam hiljada ljudi protiv Makedonije. Od toga je 60 posto htelo da izgubimo. Teško mi je da kažem zašto je Bilića, kada je postao selektor, podržavalo 80 posto sportske javnosti, a Štimca 20 posto. Bitna je harizma. Štimac je u ovom momentu nema. Videli smo razlog. Javnost je uvidela razlog. Svejedno, mislim da Igoru treba dati podršku. On sada to treba da bi reprezentacija otišla na SP. Verovatno nisu ni svi u Španiji za Del Boskea, ali ga podržavaju".

Neizostavan je i osvrt na njegov odlazak iz Zvezde za koju kaže da loše finansije nagrizaju "spolja fenomenalno uređen klub".

"Kada sam dolazio nisam ni sanjao da 9 meseci nećemo dobiti plate", rekao je Prosinečki koji je dobio tek četiri od 20 obećanih plata. Razliku će pokušati da namiri preko UEFA i FIFA, osim ako se klub ne raspadne.

"Tada neću dobiti ništa", istakao je Robi.

Upoređujući Zagreb i Beograd, ili preciznije, Dinamo i Zvezdu, Robi ne može da nađe objašnjenje za prazne tribine Maksimira u Ligi šampiona.

"To sigurno nije normalno. Skupe karte nisu jedini problem, verovatno je stvar u bojkotu prema vođstvu kluba. Mamić me nije zvao, ali ni ne mora. I pre nego što pozovu da kažem, neću u Dinamo! Kad Zdravka vidim pozdravim ga i to je sve. Nema tih para za koje bih se vratio u klub iz koga sam dva puta poteran", jasan je Prosinečki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track