KO ĆE BITI NOVI TRENER LIVERPULA POSLE KLOPA: Navijači već sada nemaju dilemu! Znaju koga hoće!
Foto: Mark Cosgrove / Zuma Press / Profimedia

naslednik

KO ĆE BITI NOVI TRENER LIVERPULA POSLE KLOPA: Navijači već sada nemaju dilemu! Znaju koga hoće!

Fudbal -

Jirgen Klop iznenadio je celokupnu britansku sportsku javnost današnjom konferencijom, na kojoj se oprostio od Liverpula.

Jirgen Klop
foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nemački stručnjak stigao je na Enfild u oktobru 2015. godine, a u junu 2024. Jirgen Klop će i zvanično napustiti Liverpul. Razloge odlaska objasnio je u obraćanju navijačima, a posle prvobitnog šoka Skauzeri su počeli da traže naslednika.

U svim anketama koje su se već pojavile na društvenim mrežama, velika želja navijača jeste Ćabi Alonso. Sadašnji trener Leverkuzena, prvoplasiranog tima Bundeslige, savršeno se uklapa u profil Klopovog naslednika. Ćabi Alonso je bivši fudbaler Liverpula, pošto je pet godina igrao na Enfildu. Bio je strelac jednog gola u mitskom finalu Lige šampiona protiv Milana (3:3, penalima 3:2) 2005. godine u Istanbulu.

Ćabi Alonso
foto: BEAUTIFUL SPORTS/Wunderl / imago sportfotodienst / Profimedia

Posle Liverpula Ćabi Alonso (42) igrao je za Real i Bajern, klubove čija je takođe velika želja za novog trenera. Za reprezentaciju Španije odigrao je 114 utakmica i dao 16 golova.

Posle svega navedenog može se reći da je Ćabi Alonso imao besprekornu igračku karijeru. A, tako je počeo i kao trener, ne želeći da preskače razrede. Počeo je sa radom u omladinskoj školi Reala, da bi potom vodio B tim Sosijedada. Njegov pogled na savremeni fudbal nije prošao nezapaženo, pa mu je uprava Leverkuzena u oktobru 2022. godine poverila prvi tim. Preuzeo ih je na pretposlednjoj poziciji posle osam kola Bundeslige. Završio je sezonu kao šestoplasirani i preko kvalifikacija stigao do Lige Evrope.

Dobio je preko potreban mir za rad, a rezultat nije izostao. Ove sezone Leverkuzen je lider u prvenstvu Nemačke, ispred favorizovanog i daleko skupljeg Bajerna. Bio je dominantan u grupnoj fazi Lige Evrope sa svih šest pobeda i u osmini finala sada čeka protivnika. Ugovor sa Leverkuzenom Ćabija Alonsa veže do juna 2026. godine. Ali, ako pozove Liverpul...

Kurir sport

00:22

Navijači Crvena zvezda Mančester siti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track