Valensija ide ka vrhu, novi poraz Babovića i Saragose

Primera

Valensija ide ka vrhu, novi poraz Babovića i Saragose

Fudbal -
Malaga bolja od Betisa 4:0, Sosijedad od Bilbaa 2:0

Fudbaleri Valensije otvorili su šesto kolo Primere trijumfom nad Saragosom od 2:0, a ubedljivoj pobedi se radovala i Malaga protiv Betisa - 4:0. Da je kolo u kom dominiraju domaćini pokazao je i Real Sosijedad, koji je u drebiju Baskije bio bolji od Atletik Bilbaoa sa 2:0.

Valensija je uspela da obraduje navijače već u 12. minutu kada je Feguli nastavio svoju golgetersku seriju, da bi pridošlica iz Las Palmasa Džonatan Viera udvostručio prednost u drugom delu. Strelac prvog gola je zbog dva žuta kartona isključen u 61. minutu, pa je Saragosa imala pola sata da dođe bar do boda. Ipak, "slepi miševi" su uspeli i brojčano slabiji da se odbrane, pa su gosti, na čijoj je klupi ostao Stefan Babović zabeležili i četvrti poraz.

Malaga nije imala problem protiv Betisa pošto je duel u velikoj meri odlučilo isključenje Barijage u 11. minutu. Gosti su ostali sa desetoricom igrača, Hoakin sigurno izveo penal i doveo Andalužane u vođstvo od 1:0, a 15 minuta kasnije Havijer Saviola je duplirao prednost. Sigurno su krstarili fudbaleri Malage terenom, a onda u periodu od 72. do 74. minuta još dva puta pogodili mrežu "zelenih". Prvo je nespretni Amaja naciljao sopstvenu mrežu, a onda je i supertalentovani Isko postavio konačnih 4:0.

Derbiji Baskije uvek su puni vatre, a tako je bilo i ovog puta u San Sebastijanu. Posle 90 minuta radovali su se igrači Sosijedada, jer je na semaforu pisalo 2:0. Prvo poluvreme proteklo je beuz golova, da bi Grizman načeo Bilbao, koji se sa porazom pomirio u 71. minutu. Amorbijeta je skrivio penal i zaradio crveni karton, a Karlo Vela sa kreča postavio konačan rezultat.

Primera, 6. kolo:

Subota:

Valensija - Saragosa 2:0 (1:0)Malaga - Betis 4:0 (2:0)Real Sosijedad - Ateltik Bilbao 2:0 (0:0)22:00 Sevilja - Barselona

Nedelja:

12:00 Granada - Selta16:00 Valjadolid - Rajo Valjekano18:00 Osasuna - Levante19:50 Real - Deportivo21:30 Espanjol - Atletiko Madrid

Ponedeljak:Hetafe - Majorka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track