MENJA SE TABELA PREMIJER LIGE! Čelnici takmičenja doneli VAŽNU ODLUKU koja će uticati na nastavak sezone!
Foto: News Images LTD / Alamy / Alamy / Profimedia

vratili im bodove

MENJA SE TABELA PREMIJER LIGE! Čelnici takmičenja doneli VAŽNU ODLUKU koja će uticati na nastavak sezone!

Fudbal -

Navijači Evertona mogu da odahnu, Premijer liga im je dodala četiri boda i sada su sigurniji u trci za opstanak! Zapravo je liga donela odluku da prvobitnu kaznu oduzimanja deset bodova "karamelama" preinači u kaznu od šest bodova minusa. Sada tim Šona Dajša ima 25 bodova i na tabeli je preskočio Notingem Forest, a izjednačio se sa Brentfordom. Daleko u na dnu tabele sa po 13 bodova su Šefild Junajted i Barnli dok Luton sa 20 bodova ipak može da opstane sa serijom nešto boljih rezultata.

Evertonu je u novembru oduzeto deset bodova zbog kršenja pravila vezanih za finansijski deo poslovanja kluba između sezona 2019/20 i 2021/22. Naravno Everton se žalio na tu odluku i sada je kazna smanjena.

Problem sa Evertonom je što je klubovima u periodu od tri godine dozvoljeno da prijave gubitak od 105.000.000 funti, što je klub iz Liverpula probio. Ipak uprava i pravni tim su se branili time što je deo minusa tu zbog izgradnje novog stadiona. Trener "karamela" Šon Dajš je više puta isticao da je kazna "neprimerena", a navijači Evertona su javno održavali proteste zbog ovakve odluke.

Finansijska situacija kluba bi mogla da se popravi ako američka firma "777 Partners" uspe da kupi klub od Farhada Moširija koji trenutno poseduje 94 odsto deonica kluba.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track