STOJKOVIĆ UNIŠTIO BENZEMU! Slavni golgeter šutirao penal, Srbin ga "UGASIO" i pokazao klasu! I to u petoj deceniji života (VIDEO)
Foto: Printscreen

MAJSTOR

STOJKOVIĆ UNIŠTIO BENZEMU! Slavni golgeter šutirao penal, Srbin ga "UGASIO" i pokazao klasu! I to u petoj deceniji života (VIDEO)

Fudbal -

Iako je prošlog leta ušao u petu deceniju života Vladimir Stojković i dalje brani na visokom nivou.

Al Faiha, čiji dres nosi od 2021. godine, trenutno je na osmom mestu Premijer lige Saudijske Arabije, a srpski golman je branio na 23 od 25 utakmice i na njima je sedam puta uspeo da sačuva mrežu.

Na meču 25. kola protiv Al Itihada nije uspeo da odbrani svoj gol i njegov tim je poražen rezultatom 3:1.

Uprkos tome, Stojković može da se pohvali da je potpuno nadmudrio Karima Benzemu, jednog od najboljih golgetera u 21. veku.

Francuz je dobio priliku da sa bele tačke donese prednost Al Itihadu u 20. minutu, ali nije uspeo da savlada nekadašnjeg golmana Partizana.

Stojković je "pročitao" nekadašnjeg centarfora Real Madrida, bacio se u desnu stranu i odbranio udarac sa 11 metara.

Ovo je bio 15. penal sa kojim se suočio četrdesetogodišnji čuvar mreže otkako je stigao u Saudijsku Arabiju. Pet puta je ostao nesavladan, a 10 puta je primio gol.

Njegov tim je stigao do prednosti pet minuta nakon penala, upravo sa bele tačke, ali je već do kraja prvog dela favorizovani Al Itihad imao prednost. U nastavku je domaćin stigao i do trećeg gola.

Al Faiha je na osmom mestu sa 32 bodova posle 25 kola.

Kurir sport

Bonus video:

00:22

Kejn promašio penal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track