ZVEZDA PROTUTNJALA KROZ IVANJICU: Kanga načeo, Hvang srušio, a Mijailović dokusurio Javor (VIDEO)
Foto: Starsport©

SUPER LIGA SRBIJE

ZVEZDA PROTUTNJALA KROZ IVANJICU: Kanga načeo, Hvang srušio, a Mijailović dokusurio Javor (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su nad Javorom sa 3:0 (2:0) u meču 27. kola Superlige Srbije.

Od samog starta meča gosti su pokazali inicijativu, ali bez obzira na to prvih posla sata nije bilo nikakvih prilika. A ona su crveno-beli ubrzali igru i počeli sve više da pritiskaju odbranu Javora. U jednoj takvoj prilici posle bombastičnog šuta Jovana Šljivića koji je završio preko gola, gledao se VAR koji je pokazao da je igrač domaćih Ilić igrao rukom. U 39. minuitu Gelor Kanga je bio precizan sa "bele tačke", a samo pet minuta kasnije Hvang je preciznim udarcem duplirao prednost Crvene zvezde.

Usledio je nešto mirniji tok igre, nije bilo mnogo šansi, lopta je uglavnom bila u posedu gostiju, dok Javor nikako nije pronalazio put do gola Omrija Glazera. U 82. minutu, iz jedne sjajne akcije, Srđan Mijailović se upisuje u strelce.

Crveno-beli su zabeležili 22. pobedu od početka šampionata i prvi su na tabeli sa 68 bodova, odnosno imaju sedam bodova više od Partizana koji kasnije danas dočekuje Spartak. Javor je 13. na tabeli sa 28 osvojenih bodova.

U narednom kolu, Crvena zvezda će ugostiti ekipu IMT-a u sredu od 19.00 časova, dok će Javor dan kasnije igrati protiv Napretka u Kruševcu, a meč počinje u 17.30 časova.

1 / 8 Foto: Starsport©

TOK MEČA

2. POLUVREME

90+4. minut - KRAJ MEČA! JAVOR - CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:2)

90. minut - Igraće se još četiri minuta!

87. minut - Meč je nastavljen!

83. minut - PREKID! Ukazuje se medicinska pomoć dečaku sa tribina!

82. minut - GOL! Srđan Mijailović!

78. minut - Hvang se povredio i napušta teren, u igri je Mimović.

72. minut - IZMENA KOD JAVORA: Selenić je na klupi, u igri je Milošević.

71. minut - IZMENE KOD ZVEZDE: Kanga izlazi, Katai je na terenu. Endiaj ide na klupu, Kraso je u igri.

70. minut - Lopta je uglavnom u posedu gostiju kojima rezultat itekako odgovara, pa nigde i ne žure. Sa druge strane gosti ne pronalaze rešenje...

63. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU! Rodić je dobacio do Đige koji je bio na metar od gola, pokušao je glavom, ali ne uspeva...

57. minut - Mirna igra u Ivanjici...

49. minut - PROBLEM ZA JAVOR! Selenić i Pinto se žale na povrede, medicinske ekipe su na terenu, a trenera Ćurčića nema na klupi!

47. minut - IZMENA KOD ZVEZDE: Stamenić je u igri, a izašao je Šljivić.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Crvena zvezda, Javor
foto: Starsport©

JAVOR LJUT NA SUDIJU

Kako je sudija Danilo Nikolić odsvirao kraj prvog poluvremena iz stručnog štaba Javora su krenuli ka njemu.Trener Radovan Ćurčić predvodio je grupu koja je uputila oštre reči arbitru, očigledno nezadovoljni nekim odlukama.

Ova burna situacija je potrajala nekoliko minuta, a da ne dođe do većeg incidenta pobrinuo se ostatak stručnog štaba koji je ostao "hladne glave".

1. POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

44. minut - GOL! Hvang iz prve, precizno za 2:0!

43. minut - PRILIKA ZA JAVOR! Ali lopta odlazi preko gola!

39. minut - GOL! Kanga siguran sa "bele tačke"!

38. minut - PENAL ZA ZVEZDU!

35. minut - KAKAV ŠUT ŠLJIVIĆA! Ali lopta odlazi tik iznad stative golmana Javora. Sporna situacija posle ovog šuta, gledaće se VAR! Postoji mogićnost da je neko od igrača Javora igrao rukom!

29. minut - PRVA ŠANSA NA MEČU! Zvezda sve više pritiska domaćina, pokušao je Rodić sa 30-tak metara, ali samo do golmana.

24. minut - I dalje bez ozbiljne prilike na obe strane...

16. minut - Incijativa crveno-belih i dalje traje, ali golova i dalje nema.

8. minut - Korner za Javor, ali su se crveno-beli sjajno odbranili.

5. minut - Za prvih pet minuta igre nije bilo uzbuđenja na terenu - za sada je lopta više u posedu gostiju.

16.00 - Sudija Danilo Nikolić označio je početak meča!

SASTAVI:

JAVOR: Manojlović, Klimako, Koreja, Dolmagić, Dukure, Ilić, Marjanović, Selenić, Skoko, Stjuart, Tojčić. Trener: Radovan Ćurčić.

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Điga, Spajić, Rodić - Hvang, Kanga, Šljivić - Olajinka, Ivanić, Endiaje. Trener: Vladan Milojević.

Trener crveno-belih odlučio je da kao bonus igrača izabere mladog Jovana Šljivića (18) koji je ove sezone igrao na osam utakmica u Super ligi Srbije, a samo dva puta bio starter.

Crveno-beli su u Ivanjicu stigli nakon što su reprezentativnu pauzu dočekali na prvom mestu na tabeli. Do utakmice 27. kola osvojili su 65 bodova, dok je Javor na 12. mestu sa 28 bodova.

Sve osim trijumfa gostiju bilo bi veliko iznenađenje, ali trener aktuelnog lideta šampionata, Vladan Milojević, pozvao je na oprez.

- Uvek smo oprezni. Gajim veliki respekt prema Javoru kao klubu i Ivanjici kao gradu. Javor je ekipa protiv koje je uvek teško igrati. Znamo da po tradiciji Crvena zvezda ima poteškoća u Ivanjici. Javor vodi iskusan i dobar trener, možda i jedan od najboljih u našoj ligi, gospodin Radovan Ćurčić koji ima veliko iskustvo. Taktičar je, očekujem jako tešku utakmicu – rekao je Milojević.

Vladan Milojević
foto: Starsport©

Ćurčić je poručio da će njegov tim učiniti sve kako bi ostvario povoljan rezultat.

- Suvišno je trošiti reči o Zvezdi, apsolutni su favorit u ovom meču. Međutim, igramo na svom terenu, bitno je da damo sve od sebe i dostojno prezentujemo klub i pružimo jak otpor Crvenoj zvezdi. Ono što Javor krasi već godinama unazad, to je da se igrači ovog kluba nikada ne predaju unapred i daće sigurno sve od sebe. Da li će to doneti povoljan rezultat, videćemo, ali verujem da će igrači koji istrče na teren dati svoj maksimum u ovom trenutku, što je najbitnije - poručio je Ćurčić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track