Pobede Spartaka i Radničkog

Superliga Srbije

Pobede Spartaka i Radničkog

Fudbal -
Subotičani slavili u Smederevu, prvenac Radničkog protiv Donjeg Srema

Renesansa Spartaka pod vođstvom trenera Petra Kurćubića nastavljena je i u devetom kolu fudbalske Superlige u kojem su subotički Golubovi na gostovanju kod Smedereva slavili sa 2:0 (1:0) i konačno pobegli iz opasne zone. Pobedu, i to prvu u sezoni, upisao je i Radnički 1923, koji je na Čika Dači savladao Donji Srem sa 2:0 (0:0), dok su preostala četiri meča, Novi Pazar – OFK Beograd, Javor – Sloboda i Radnički Niš – Jagodina, Vojvodina - Hajduk završena bez pobednika.

Putovanje bodova iz Smedereva na sever najavio je sjajan pogodak Darka Puškarića već u drugom minutu meča. Prvotimac Spartaka je posle soloprodora sa nekih 15 metara iskosa odapeo strelu u same rašlje protivničkog gola, pa je Mladen Živković mogao samo da pogledom isprati loptu u mrežu.

Trijumf Spartaka, drugi uzastopni, a treći u poslednjih pet kola (koliko Subotičani ne znaju za poraz), potvrdio je autogol Mirka Radovanovića, pa su Oklopnici ostali zakovani za dno tabele.Mnogo lepša atmosfera od one u Smederevu viđena je na kragujevačkom Čika Dači gde je Radnički 1923 savladao Donji Srem za prvu pobedu u sezoni i beg iz zone ispadanja. Trijumfu Crvenih đavola kumovao je tandem Stanimir Milošković – Darko Spalević. Kapiten Spalević je prvo asistirao saigraču za vođstvo od 1:0 u 55. minutu, da bi u 70. svojim drugim golom u sezoni overio trijumf ekipe trenera Dejana Švabe Đurđevića.

Golova je bilo još samo u Ivanjici gde je Sloboda imala gol prednosti, ali je ceo plen ispustila kada je Dragan Milovanović u 82. minutu spasio Javor poraza – 1:1 (0:0) i Novom Sadu, gde je istim rezultatom završen meč Vojvodine i Hajduka.

Ni posle devetog kola fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da poprave skor na "Karađorđu" pred domaćim navijačima, pa ostaju na jednom trijumfu protiv BSK u trećem kolu. Lale su u subotu odigrale nerešeno sa Hajdukom iz Kule 1:1, pa već pet kola izabranici trenera Nebojše Vignjevića ne znaju za pobedu. Tačnije, "lale" od odlaska Zlatomira Zagorčića, posle trijumfa nad Donjim Sremom u četvrtom kolu šampionata, ne mogu nikoga da pobede.Do prednosti Hajduk dolazi u 55. minutu susreta preko Cvetkovića. Pogrešio je Ađuru prilikom dodavanja u napadu, što gosti nisu propustili da naplate, matiraju Supića za vođstvo od 1:0. Ađurua je greška skupo koštala, pa je odmah napustio teren, a umesto njega je ušao Katai. U 78. minutu, nakon kornera Brankovića, Bojović odlično skočio i zatresao mrežu Hajduka za bod crveno-belih.

Sa druge strane, publika je sasvim razočarana napustila Gradski stadion u Novom Pazaru gde su domaći i OFK Beograd pružili bledu partiju i odigrali 0:0. Mreže su mirovale i u Nišu gde su se sastali Radnički i Jagodina.

SUPERLIGA – 9. kolo:

Rad - Partizan 0:1(Ivanov 10.)

Javor - Sloboda 1:1(Milovanović 82. - Knežević 55.)

Novi Pazar - OFK Beograd 0:0

Radnički Niš - Jagodina 0:0

Radnički 1923 - Donji Srem 2:0(Milošković 55, Spalević 70.)

Smederevo - Spartak ZV 0:2(Puškarić 3, Radovanović 82.ag)

Crvena zvezda - BSK Borča 7:2(Dimitrijević 3, Mikić 5, Mudrinski 37, Milunović 40, Asamoa 69, Pantić 82, Maksimović 90+1 - Sotirović 60, Bošković 88. )

Vojvodina - Hajduk 1:1(Bojović 78. - Cvetković 55.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track