Ferguson i Ferdinand rešili nesuglasice

Pomirenje

Ferguson i Ferdinand rešili nesuglasice

Fudbal -
Nekoliko igrača Premijer lige, među kojima je bio i Ferdinandov brat Anton iz KPR, odbilo je ovog vikenda da na utakmice izađe u majicama koje podržavaju akciju borbe protiv rasizma

MANČESTER - Menadžer Mancester Junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da je rešio nesuglasice sa Rijom Ferdinandom oko njegove odluke da na utakmici protiv Stouka ne nosi majicu protiv rasizma.

"Razgovarao sam sa Rijom, imali smo problem u komunikaciji. Rešili smo stvar i idemo dalje. On je mislio da ću razgovarati sa njim u petak, ali ja nisam očekivao da će imati problem oko nošenja majice. Uvek je tim jači od pojedinca. Važno je da svoj bes uputi pravim ljudima, Fudbalskoj asocijaciji Engleske ili Udruženju profesionlanih fudbalera", rekao je za engleske medije Ferguson.

On je dodao da veruje da će Ferdinand, koji će sledećeg meseca napuniti 34 godine, na kraju sezone produžiti ugovor na još godinu dana.

Nekoliko igrača Premijer lige, među kojima je bio i Ferdinandov brat Anton iz KPR, odbilo je ovog vikenda da na utakmice izađe u majicama koje podržavaju akciju borbe protiv rasizma.

Oni su se na takav potez odlučili iz protesta što je FA Engleske kapitena Čelsija Džon Terija za vredanje Antona na rasnoj osnovi kaznila samo sa četiri meča suspenzije, dok je pred civilnim sudom oslobođen odgovornosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track