Navijač Pazara sa pištoljem došao na utakmicu

"Ekstremi" naoružani

Navijač Pazara sa pištoljem došao na utakmicu

Fudbal -
Pri ulasku navijača na stadion na fudbalsku utakmicu Kupa Srbije između Novog Pazara i Rada, kod Eldara Dautovića (33) pronađen je pištolj marke "CZ" sa devet metaka

Prilikom prestresa pri ulasku navijača na stadion na fudbalsku utakmicu Kupa Srbije između Novog Pazara i Rada, kod Eldara Dautovića (33) pronađen je pištolj marke "CZ" sa devet komada municije i on je zadržan u policijskom pritvoru.

MUP i Uprava policije u Novom Pazaru preduzimaju neophodne aktivnosti na identifikaciji osoba koje su istakle sraman transparent "Rešen rebus, srce, burbreg, pluća, živela žuta kuća", pisalo je na transparentu koju su istakli 'Ekstremi' na fudbalskoj utakmici u Novom Pazaru.

U dogovoru sa tužilaštvom MUP i Uprava policije će pokušati da identifikuju osobe koje su učestvovale u izradi, unošenju i isticanju transparenta. U MUP-u, za sada, nema izjašnjenja tužilaštva u ogledu kvalifikacije dela, pa će to biti učinjeno naknadno, nakon sačinjavanja izveštaja.

Transparent koji se porukom podsmeva srpskim žrtvama trgovine organima na Kosovu i Metohiji razvili su navijači Novog Pazara iz grupe "Ekstremi", kao odgovor na sličan incident na Banjici u martu, kada su navijači Rada vređali žrtve Srebrenice.

Prema svedočenju očevidaca, sporni transparent je tokom utakmice podignut na svega 20, najviše 30 sekundi, a pokušaj policije da ga pronađe prilikom izlaska navijača sa stadiona, ostao je bezuspešan. Policija, međutim, ima video snimak transparenta i većine navijača koji su ga držali.

Tokom utakmice napadnut je redar koji je zadobio lakše telesne povrede. Njega je napao Haris Husović (19), od ranije poznat policiji.

Vučić zgrožen

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je kao građanin zgrožen onim što se dešavalo na tribinama stadiona u Novom Pazaru, gde je bio istaknut transparent kojim se veličao zločin u "žutoj kući", gde su vadeni organi kidnapovanim Srbima.

"S druge strane, užasnut sam cinjenicom da niko nije reagovao od državnih organa. Siguran sam da će u budućnosti, ali i povodom ovog slučaja, državni organi umeti da reaguju", rekao je Vučić

Jusufspahić: Loša reakcija navijača

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić izjavio je da razvijanje parole navijača fudbalskog kluba Novi Pazar na utakmici sa Radom predstavlja lošu reakciju na akciju, koja je isto tako bila loša.

"Ako je bilo transparenata u drugom smislu, ja znam za one o Srebrenici i tako dalje, onda je ovo loša reakcija, kao što je to bila loša akcija", rekao je Jusufspahić novinarima u Bajrakli džamiji na Dorćolu.

Jusufspahić je jučerašnji potez navijača Novog Pazara nazvao "vatra na vatru".

http://www.youtube.com/watch?v=6D5bCPoHNfw
http://www.youtube.com/watch?v=ft9TMkAoG6E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track