Osim se na kraju godine povlači iz BiH fudbala

Penzija

Osim se na kraju godine povlači iz BiH fudbala

Fudbal -
Osim je gostujući na Radiju BiH rekao da smatra kako je učinio ono što je trebalo i da neće imati nijednu drugu funkciju u fudbalskim strukturama

SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački fudbalski trener Ivica Osim krajem godine napustiće funkciju predsednika Komiteta za normalizaciju Fudbalsko/Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

"Smatram da je učinjeno ono što je trebalo da se učinii. Skinuta je suspenzija, uspeli smo da omogućimo reprezentaciji i klubovima da se takmiče, a uspeli smo i da stabilizujemo finansijsku situaciju u Savezu", istakao je Osim.

Osim je na čelo Komiteta došao 18. aprila prošle godine, nakon što su Evropska fudbalska unija (UEFA) i Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) suspendovali savez zbog neukidanja trojnog predsedništva koje je rukovodilo tom organizacijom.

Suspenzija je ukinuta već 30. maja, a predsednik UEFA Mišel Platini je tokom nedavne posete Sarajevu izjavio da je "zahvaljujući Osimu fudbalska organizacija u toj zemlji spašena od propasti".

Skupština F/NSBIH na kojoj će se izabrati predsednik i dva potpredsednika biće održana 13. decembra, a Osim se neće kandidovati za neku od tih funkcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja