Zvezda veći izazov od Sitijevih 10 miliona

Aleksandar Janković

Zvezda veći izazov od Sitijevih 10 miliona

Fudbal -
Trener crveno-belih naglasio je da je moral ekipe uoči 143. večitog derbija sa Partizanom dobar, iako njegov tim na tabeli zaostaje osam bodova

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je danas da je letos kada je uoči meča sa Bordoom preuzimao funkciju znao u kakvoj se katastrofalnoj situaciji klub nalazi."Kada sam dolazio letos pred meč sa Bordoom znao sam da se klub nalazi pred gašenjem i sve ovo što se dešava bilo je za očekivati. Znao sam da nam preti sudbina Rendžersa i peta liga, ali bez obzira na sve prihvatio sam, jer je interes Zvezde najvažniji. Zato sam pristao da budem trener, jer je mnogo veći izazov biti sada u Zvezdi, nego u Mančester Sitiju za 10 miliona funti", rekao je Janković novinarima posle današnjeg treninga crveno-belih.

Janković je kazao da je sinoć imao sastanak sa članovima novoformirane Radne grupe na čelu sa Draganom DŽajićem i da ga ne dotiču priče o eventualnim naslednicima na klupi.

"Zvezdin interes je svima nama na prvom mestu. Čuo sam razne priče, i za Ivana Jovanovića i Gorana Đorovića, ali, ja sam samo trener i moje je da spremam igrače za utakmice koje dolaze", naveo je on.

On je dodao da je posle poraza od OFK Beograda iz moralnih razloga spominjao ostavku, ali da je ipak odlučio da ostane.

"Posle meča sa OFK Beogradom rekao sam da bih podneo ostavku da je situacija u klubu drugačija, jer tada praktično nije bilo nikog u klubu. To sam uradio iz moralne obaveze, ali sam odlučio da ostanem sa ovim momcima"

Trener crveno-belih naglasio je da je moral ekipe uoči 143. večitog derbija sa Partizanom dobar, iako njegov tim na tabeli zaostaje osam bodova.

"Derbi je utakmica svih utakmica i pitanje motivacije se ne postavlja. Derbi je nešto što ostavljate u amanet deci i unucima", poručio je Janković.Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 19 sati na Marakani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track