Čović ispituje malverzacije
Foto: KURIR

Država traži krivce

Čović ispituje malverzacije

Fudbal -
Komisija za finansije do detalja proverava poslovanje FK Crvena zvezda i sestrinskih firmi „Red star kompani“ i „Zvezda forever“

Dovode stanje u red.Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić naložio je radnoj grupi i ljudima iz finansijske policije da pažljivo pročešljaju sve knjige poslovanja FK Crvena zvezda. Ovaj posao radiće Nebojša Čović.Osnovna sredstva neophodna za normalan život stigla su na Marakanu, a paralelno je počela detaljna kontrola troškova. „Gasprom“ je uradio svoje - uplaćeno je 300.000 evra. Igrači, članovi stručnog štaba i zaposleni dobili su deo zaostalih primanja. U narednim danima komisija za češljanje finansija, s Nebojšom Čovićem na čelu, do detalja će proveriti kako je trošen novac.Trenutno na Marakani traje opsežno proveravanje papira na svim nivoima, počev od broja zaposlenih, preko sestrinskih firmi „Red star kompani“ i „Zvezda forever“, pa do uplata i obaveza prema pojedinim menadžerskim ofšor kompanijama. U toku je i kontrola računa mobilnih i fiksnih telefona na stadionu, službenih kola, potrošnje goriva, iznosa plata zaposlenih, plaćanja konsalting usluga. Takođe se utvrđuje i zašto u poslednje dve godine nisu plaćani porezi i doprinosi državi. Spremaju se čistke, a svi oni koji su se nezakonito okoristili o Crvenu zvezdu biće okrivljeni.

Marko Petrović
Marko Petrović

Perović dobio ZvezduDoskorašnji igrač Crvene zvezde Marko Perović (28) raskinuo je ugovor sa klubom zahvaljujući presudi arbitražnog suda FSS. Sud je ugovor raskinuo na štetu Crvene zvezde, koja će bivšem prvotimcu morati da isplati preostala dugovanja.Perović je već pustio menicu, ali će morati da sačeka na isplatu jer su pre njega to učinili još neki poverioci. Rukovodstvo se dogovorilo o isplati zarada nekadašnjim trenerima Žarku Đuroviću i Slobodanu Maroviću, koji su dobili garanciju da će novac na računu imati do kraja godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track