Džajić predsednik, a Sa Pinto trener!
Foto: REUTERS

Kurir saznaje

Džajić predsednik, a Sa Pinto trener!

Fudbal -
Dragan Džajić pristao da na izborima bude kandidat za prvog čoveka Zvezde, Stojadinović izabrao Portugalca

Sve se zna.Dragan Džajić je pristao da bude kandidat za predsednika FK Crvena zvezda, a novi trener biće Portugalac Rikardo Sa Pinto, saznaje Kurir! Posle jednoglasne odluke Radne grupe da mu predloži kandidaturu, Džaja je spreman da prihvati još jedan veliki izazov u bogatoj karijeri.Činjenica da je Dragan Džajić proveo 42 godine u Crvenoj zvezdi, da najbolje poznaje kako klub treba i mora da funkcioniše, te da ima autoritet bili su najvažniji za Radnu grupu. Nikad nije bilo sporno da Džajić želi da pomogne crveno-belima, ali je isto tako sigurno da će mu sada biti mnogo teže da stabilizuje klub nego kada je 1990/1991. sa Vladimirom Cvetkovićem i zlatnom generacijom osvajao Evropu i svet.- Nema druge, moram da pomognem Crvenoj zvezdi. Pričaću s porodicom, sa suprugom i ćerkama. Veliku muku smo prošli u protekle četiri godine, bili smo stavljeni na stub srama... Opet, teško je vreme za Crvenu zvezdu, a ja nikad nisam bežao od odgovornosti - poverio se Dragan Džajić.Što se tiče trenera, glavnu reč pri njegovom imenovanju imaće budući sportski direktor Zoran Stojadinović. Njegov prvi pik je Portugalac Rikardo Sa Pinto (40), koji je slobodan, pošto je letos napustio Sporting, sa kojim je uzeo nacionalni kup.S njim će Stojadinović obaviti razgovor u narednim danima, kada bude znao kakvim finansijskim sredstvima raspolaže Crvena zvezda u prolećnom delu sezone. Drugi pik direktora crveno-belih je Španac Hose Marija Bakero (49), koji je takođe slobodan na tržištu.

Dragan Džajić neće imati konkurenta
Dragan Džajić neće imati konkurenta

Skupština bira novog čelnikaRadna grupa Crvene zvezde odlučila je na sastanku u ponedeljak uveče da se promeni klupski statut i da zbog vanrednog stanja u klubu Skupština do kraja godine bira novog predsednika.Odluku o promeni statuta treba da donese Upravni odbor, što je u ovom slučaju Radna grupa.

Od Džaje do DžajePoslednjih pet predsednika Crvene zvezde:1. Vladan Lukić 2009-2012.2. Dobrivoje Tanasijević 2008-2009.3. Toplica Spasojević 2007-2008.4. Dragan Stojković 2005-2007.5. Dragan Džajić 1998-2005.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track