ZVEZDA: Džajić predsednik, Janković trener
Foto: KURIR

Izbori 17. i 18. decembra

ZVEZDA: Džajić predsednik, Janković trener

Fudbal -
Radna grupa odlučila je da mladi stručnjak definitivno ostaje na klupi crveno-belh, dok je legenda kluba, Dragan Džajić jedini kandidat za mesto predsednika Zvezde

BEOGRAD - Na sednici Radne grupe fudbalskog kluba Crvena zvezda odlučeno je da Aleksandar Janković ostaje prvi trener ekipe.

Jedini kandidat na predstojećim izborima za mesto predsednika kluba biće Dragan Džajić. Izbori će biti održani 17. i 18. decembra, dok će 22. decembra biti predstavljena kompletna Uprava kluba kao i novi Sportski direktor ekipe.

Radna grupa je na predlog Dragana Džajića odbila ostavku, koju je mladi trener podneo nakon debakla protiv Vojvodine u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva.

Pred novinare su izašli članovi radne grupe Dragan Džajić, Nebojša Čović i Aleksandar Antić, kao i šef stručnog štaba Aleksandar Janković.Medijima se prvi obratio Aleksandar Antić.„Mi smo danas održali sednicu komisije za štab Crvene zvezde i doneli smo nekoliko odluka. Doneta je odluka o raspisivanju izbora za predsednika kluba. Izbori će biti održani 17. i 18. decembra. Zaključen je birački spisak i prema njemu nešto manje o 7600 članova će imati pravo da glasa. UO i komisija za konsolidaciju stanja u klubu su danas zajedno usvojili predlog bda Dragan Džajić bude predsednik. On je legenda kluba i ceo život je u Zvezdi. Upućen je predlog za vanrednu senicu gde če biti izabrani ostali članovi UO, generalni sekretar i sportski direktor. Takođe je odbijena ostavka trenera Jankovića.“Zatim se prisutnima obratio i Dragan Džajić i izneo stavove radne grupe za reorganizaciju sportskog dela kluba:„Iako je tako izgledalo, to nije goruće pitanje. Slučaj trenera je nametnut javnosti. U klubu niko nije razmišnjao o smeni Jankovića. Ispala je nepažnja trenera na jednoj od konferencija, ali nam je objasnio da je hteo da motiviše igrače. On ima našu punu podršku. Aleksandar Janković zna šta mu je činiti kako bi Zvezda na proleće igrala kako treba.“

On je dodao da je Zvezdi cilj uvek borba za prvo mesto i da će tako biti i u prolećnoj sezoni."Da prvenstvo počinje sada, rekao bih da nam je prvo mesto cilj, ali pošto je sad polusezona i postoji razlika u bodovima, ne treba nametati imperativ, ali treba da se gaje ambicije o prvom mestu. Ne znam da li ćemo uspeti, ali sigurno znam da je za Zvezdu u ovoj našoj ligi, koja nije toliko loša, sve osmim prvog mesta neuspeh", poručio je Džajić.Nebojša Čović se takođe osvrnuo na protekla dešavanja i na ono što je učinjeno u ovom periodu: „Prošli smo period rada komisije i naš zadatak je stabilizacija i konsolidacija kluba. Na tome se i radi. Podkomisija za sportski deo je odlučila da Janković ostane trener. Čeka nas težak period, privode se kraju finansijske analize. Ne treba žuriti sa komentarima ko je kriv za dug jer to mora da se analizira. Mora da se napravi presek da bi nova uprava koja dođe znala odakle da počne. Mi ćemo kao finansijska podkomisija to sve završiti i nakon 22. decembra imaćemo tačne podatke. Dug je 48, 5 miliona ali dok se sve analizira to može da ide na gore ili na dole. Uvek se podlaže pritisku biti prvi po svaku cenu, a to ne valja. Mi se istragama nećemo baviti, to nije naš posao.“Poslednji se medijima obratio Alekasandar Janković.„Izrazio bih zadovoljstvo jer su mi radna grupa i komisija ukazali poverenje i podršku. Znam da je ta podrška iskrena. Okrećemo se budućnosti i obavezama tima. Devetog januara ekipa počinje sa radom i tada počinju pripreme.“Zašto radna grupa u startu nije dala podršku Jankoviću i da li je ovo sada privremeno rešenje, bilo je jedno od pitanja.„Imao je našu podršku od početka , ne znam odakle vam informacija da je nije imao“, rekao je Dragan Džajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track