Laković: Čekamo zvanično obrazloženje FIFA o Kosovu

Šamar

Laković: Čekamo zvanično obrazloženje FIFA o Kosovu

Fudbal -
Za sada imamo samo nezvaničnu informaciju, kako je FIFA dozvolila mlađim selekcijama takozvanog Fudbalskog saveza Kosova da igra van teritorije Kosova, pod zastavom FIFA i pod himnom FIFA - rekao je Laković

BEOGRAD - Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković rekao je večeras da će ta organizacija sačekati zvanično obrazloženje Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da dozvoli kosovskim klubovima i mlađim selekcijama odigravanje prijateljskih utakmica.

Izvršni komitet FIFA na današnjem sastanku u Tokiju odobrio je selekciji Kosova da igra prijateljske utakmice, ali "samo za mlađe selekcije, klubove, amaterske i ženske ekipe".

"Sta se desilo, ko je isprovocirao i kakvo je obrazloženje znaćemo početkom naredne nedelje kada dobijemo odluku napismeno. Za sada imamo samo nezvaničnu informaciju, kako je FIFA dozvolila mlađim selekcijama takozvanog Fudbalskog saveza Kosova da igra van teritorije Kosova, pod zastavom FIFA i pod himnom FIFA", rekao je Laković.

On je dodao da se FSS više od dve godine nalazi pod pritiskom FIFA i UEFA da se kosovski savez uključi u organe tih organizacija.

"Više puta smo dobili objašnjenje da će se poštovati procedura i statut obe organizacije koji kaže da bilo koja nova država pre svega mora da postane članica Ujedinjenih nacija, a potom traži prijem u članstvo", poručio je Laković.

FIFA je u maju ove godine najpre dozvolila kosovskom savezu da igra prijateljske mečeve, ali je već sledećeg dana posle protesta FSS suspendovala tu odluku.

Kosovski fudbalski savez nije član FIFA, niti UEFA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track