Vratio se Vidić, Junajted pobedio

Povratak

Vratio se Vidić, Junajted pobedio

Fudbal -
Srpski as ušao na teren u 68. minutu posle dvomesečne pauze zbog povrede kolena

BEOGRAD - Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su danas na svom terenu Sanderlend sa 3:1, dok je Aston Vila slavila protiv Liverpula sa 3:1, a KPR je trijumfovao protiv Fulama sa 2:1 u utakmicama 17. kola engleske Premijer lige. Fudbaleri Noriča su kao domaćini bili bolji od Vigana sa 2:1, a Stouk i Everton odigrali su nerešeono 1:1.

Junajted je nastavio seriju pobeda u nacionalnom šampionatu, a u trijumfu nad Sanderlendom učestvovao je i srpski internacionalc Nemanja Vidić. Navijači su ovacijama i pesmama posvećenim jednom od svojih omiljenih igrača pozdravili Vidićeve prve minute posle duge pauze.

"Crveni đavoli" su do prvog gola na utakmici došli već u 16. minutu, a strelac je bio Robin van Persi, dok je na 2:0 povisio Tom Kleverli u 19. Novi gol za Junajted postigao je Vejn Runi u 59. minutu, dok je jedini gol za goste postigao Frejzer Kembl u 72. Odbrambeni fudbaler i kapiten Junajteda Nemanja Vidić je nakon dvomesečne pauze zbog povrede kolena u igru ušao u 68. minutu umesto Rija Ferdinanda.

Aston Vila je kao gost priredila iznenađenje pobedivši Liverpul. Dvostruki strelac za Aston Vilu bio je Kristijan Benteke u 29. i 51. minutu, dok se u listu strelac upisao još Andreas Vajman u 40. Liverpul je do gola došao tek u 87. minutu, a pogotak je postigao kapiten Stiven Džerard.

Kvins Park Rendžers je zabeležio prvu pobedu u ovoj sezoni, oni su na svom stadionu bili bolji od Fualama. Pobedu KPR doneo je dvostruki strelac Adel Tarabat golovima u 52. i 68. minutu, dok je pogodak za Fulam postigao Mladen Petrić.

Norič je nastavio seriju pobeda u ligi, a ovaj put su bili bolji od Vigana sa 2:1. Strelci za trijumf Noriča bili su Entoni Pilkington u 15. i Vesli Hulan u 64. Strelac za Vigan bio je Šon Maluni u 51. minutu.

Everton je u pet uzastopnom meču u šampionatu ostao neporažen. Ekipa iz Liverpula je do prednosti došla autogolm Rajana Šavkrosa u 36. minutu, dok je konačan rezultat postavio Kenvin Džons u 52.

Ranije danas Mančester siti je kao gost bio bolji od Njukasla sa 3:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track