Inijesta: Ne postoji savršen igrač

Nije ni Mesi

Inijesta: Ne postoji savršen igrač

Fudbal -
Inijesta je jedan od najzaslužnijih za poslednje uspehe Barselone i reprezentacije Španije, za koju je do sada odigrao 77 utakmica i postigao 10 golova

MADRID - Prvotimac Barselone Andres Inijesta veruje da ne postoji fudbalsko savršenstvo i da svaki igrač može da napreduje u određenim oblastima, naglašavajući da sebe ne vidi kao zvezdu.

Španski reprezentativac smatra se jednim od najboljih fudbalera sveta i, uz Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, kandidat je za Zlatnu loptu FIFA, ali on ostaje skroman i posvećen isključivo interesima ekipe.

"Ne postoji savršen igrač, svako može da poboljša stvari. Cenim sebe kao nekog ko uživa u procesu učenja i pokušava da bude bolji svake godine. Postoje igrači koji su blizu perfekcije, ali savršenstvo ne postoji. Ako je to slučaj, onda ne bi bilo evolucije u fudbalu", rekao je Inijesta za BBC Sport, dodajući da sebe smatra fudbalerom koji stalno nastoji da poboljša igru.

"Ne mislim da sam zvezda. Mene čini srećnim kada osećam da sam bolji iz godine u godinu i nadam se da to osećanje može da ide dalje i dalje", poručio je sjajni 28. godišnji igrač sredine terena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track