Ferguson: Van Persi kao Kantona

Ferguson: Van Persi kao Kantona

Fudbal -
Trener Junajteda uporedio Holanđanina sa slavnim Francuzom koji je obeležio jedan period Crvenih đavola

MANČESTER - Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da dolazak Robina van Persija u klub ima isti značaj kao i prelazak legendarnog Erika Kantone iz Lidsa u redove "crvenih đavola".

"Dolaskom Van Persija, Mančester Junajted je poklon za Božić dobio nešto ranije. Prethodno smo takvu situaciju imali kada je Kantona došao na Old Traford i dokazao da je pravi igrač na pravom mestu u pravo vreme. On je postao katalizator Junajtedovih dobrih rezultata", rekao je Ferguson.

Kantona je 1992. godine napustio Lidsa za 1,2 miliona funti i pedvodio Junajted do titule prvaka Engleske, dok je u dosadašnjem delu sezone Van Persi postigao 15 golova za tim sa Old Traforda.

"Nije potrebno dovoditi igrača za rekordnu sumu novca. Primer za to je Kristijano Ronaldo koji je došao ovde, napredovao i sad ga mnogi smatraju za najboljeg svetskog igrača", dodao je Ferguson.

On je izrazio zabrinutost zbog incidenta na jučerašnjem meču protiv Svonsija (1:1), kada je protivnički igrač Vilijams iz neposredne blizine i svom snagom napucao Van Persija u glavu, dok je Holanđanin ležao na zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track