BANE PONOVIO: Nije bilo sukoba sa Mihajlovićem
Foto: REUTERS

Uoči duela sa Makedonijom

BANE PONOVIO: Nije bilo sukoba sa Mihajlovićem

Fudbal -
Ivanović je rekao da uoči meča sa Makedonijom kada je Mihajlović odlučio da ga ostavi na klupi za rezerve nije došlo do sukoba između njega i selektora Srbije

BEOGRAD - Najbolji srpski fudbaler za 2012. godinu Branislav Ivanović rekao je danas da je svakom plodu potrebno vreme da sazri i da to pravilo važi i za podmlađenu reprezentaciju Srbije na čelu sa selektorom Sinišom Mihajlovićem.

"Svakom mladom stručnjaku je potrebno određeno vreme da ekipa prihvati njegovu ideju, pa mislim da bi to mogao da bude slučaj i sa našom reprezentacijom. Imamo veliki potencijal i uveren sam da uz dobar rad i kvalitetno vođeni možemo da ostvarimo dobre rezultate", rekao je Ivanović.

On je ponovio da uoči meča sa Makedonijom kada je Mihajlović odlučio da ga ostavi na klupi za rezerve nije došlo do sukoba između njega i selektora Srbije.

"Bili smo u teškom i delikatnom trenutku i taj problem, mada ja kažem da ga nije ni bilo ostao je daleko od nas. Sada je najvažnije da se okrenemo budućnost, da damo sve od sebe i nadam se da ćemo da budemo ponosni na ono što ćemo da uradimo", poručio je on.

Defanzivac šampiona Evrope Čelsija istakao je da veliku zahvalnost duguje saigračima, jer je fudbal kolektivan sport.

"Napravili smo veliki, istorijski uspeh osvajanjem Lige šampiona. Međutim, trenutno smo u lošem momentu, gubili smo neke bodove, ali ne treba zaboraviti da je ekipa dosta podmađena. Sve to urađeno je svesno, nešto slično kao i sa našom reprezentacijom. Nismo odustali od borbe za titulu, ali trenutno je neophodno da dobijemo dva naredna meča, jer je ovo deo prvenstva u kojem se mnogo odlučuje", zaključio je Ivanović.

Ivanović je karijeru počeo u Sremu, a preko OFK Beograda i Lokomotive iz Moskve stigao je do dresa Čelsija.

Za državni tim odigrao je 57 utakmica i postigao sedam golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track