Lazar Marković: Klub menjam, frizuru neću!
Foto: KURIR

Intervju: Partizanova zlatna koka

Lazar Marković: Klub menjam, frizuru neću!

Fudbal -
Crno-beli biser kaže da nikada ne bi prošetao čiroki, jer svoju dugu kosu ne želi da skrati ni po koju cenu

Neće kod frizera!Fudbaler Partizana Lazar Marković centralna je fudbalska figura u Srbiji. Sjajne partije dovele su ga na korak od prelaska u Čelsi, promašena šansa na susretu protiv Intera stavila na stub srama, ali za momka koji ima samo 18 godina, on to dobro podnosi. Ostao je isti, s prepoznatljivim osmehom i frizurom, koju kaže da ne bi menjao ni po koju cenu.♦ Po čemu će Lazar Marković pamtiti 2012. godinu?- Kada se sve sagleda, iza mene je veoma značajna godina. Ulazak u Ligu Evrope sa Partizanom, utakmica protiv Intera, mečevi za reprezentaciju, gol protiv Čilea... Promašenu šansu na Meaci ne sanjam, ali je se dobro sećam. Naravno, ne rado - kaže Marković. Da li bi, kao tvoj saigrač Aleksandar Mitrović, ošišao kosu i prošetao čiroki?- Ne, ne šišam se, nikako. O ukusima ne treba raspravljati, imam dužu kosu i nikad se ne bi ošišao na taj fazon, mada priznajem da njemu stoji korektno. Sva je prilika da će 2013. godina biti poslednja koju si dočekao kao član Partizana, a da li ćeš sledeću slaviti kao fudbaler Čelsija?- Čelsi je veliki klub, odmalena sam ga gledao, ali se nikada ne zna da li ću u Londonu nastaviti karijeru. U Partizanu si se proslavio u dresu s brojem 20, da li ćeš isti broj tražiti i u narednom klubu?- Ako bude slobodan, naravno da ću ga uzeti, a ako ne... Pa, opet će biti moj. Šalu na stranu, srećan je naravno, ali nema neko posebno značenje - kaže Marković.

Navijači nisu pogrešili♦ Zvanično si najbolji fudbaler u Srbiji za 2012. godinu, ali navijači Partizana su titulu najboljeg dodelili Ivanu Ivanovu. Da li ti to smeta?- Veoma mi je drago što sam najbolji igrač u 2012. godini i to je velika čast posle prošlogodišnje nagrade za najboljeg debitanta. Što se tiče Partizanovih navijača, ne smeta mi njihov izbor. Smatram da je priznanje zasluženo otišlo u ruke Ivana Ivanova - kaže Marković.

Stanoje je super♦ Aleksandar Stanojević te je uveo u Partizan, a nedavno je izjavio da je uveren da će raditi u nekom velikom klubu, a da li bi želeo da vam se putevi opet ukrste?- Aleksandar Stanojević je mnogo učinio na mene, ja sam mu zahvalan i ovu priliku koristim da mu čestitam na svim uspesima i poželim svu sreću u novom klubu, a nadam se da ćemo jednog dana opet sarađivati - kaže Marković.

Čekam maturu♦ Maturski ispit u Partizanu položio si s odličnim uspehom, a da li si spreman za maturu u školi ili možda odabir nekog fakulteta?- Daleko je još matura u školi, mada bih slagao ako bih rekao da ne razmišljam o tome. S druge strane, o maturskoj večeri nisam razmišljao, niti mi je kroz glavu prolazilo šta bih mogao da obučem. Kad je dalje obrazovanje u pitanju, da prvo završim srednju školu, a onda ćemo pričati o fakultetu - kroz smeh kaže Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track