Gvardiola: Želim da radim u Engleskoj
Foto: REUTERS

Građanin

Gvardiola: Želim da radim u Engleskoj

Fudbal -
Bivši trener Barselone pauzira ove godine, a interesovanje za njegove usluge pokazali su mnogi evropski klubovi, pre svig Mančester Siti i Mančester Junajted

LONDON - Trofejni španski trener Pep Gvardiola rekao je danas da je veliki obožavalac engleskog fudbala i da mu je cilj da u buduhnosti vodi neki klub u toj zemlji.

"Oduvek sam bio fasciniran engleskim fudbalom, pre svega zbog cele te kulture, publike i najvatrenijih navijača. Kao igraču mi se nije ispunila želja da igram u Engleskoj, ali se nadam da ću u budućnosti trenirati neki od tamošnjih klubova i osetiti tu atmosferu", rekao je Gvardiola engleskim medijima.

On je u proleće prošle godine otišao iz Barselone, posle četiri godine i 14 osvojenih trofeja. Gvardiola je rešio da "uzme" pauzu od godinu dana i trenutno se nalazi sa porodicom u Njujorku.

Pošto je najavio povratak u trenerske vode na leto, za Gvardiolu su već interesovanje pokazali mnogi evropski klubovi, među kojima su Mančester Siti, Mančester Junajted, Čelsi, Bajern i Pari Sen Žermen.

"Verujem da je jedinstven osećaj raditi u Premijer ligi, želim to da doživim. Još sam mlad, imam 41 godinu i verujem da će mi se ispuniti želja u budućnosti", dodao je Gvardiola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track