Milijaš: Mladi igrači treba da budu srećni zbog šanse
Foto: KURIR

Milijaš: Mladi igrači treba da budu srećni zbog šanse

Fudbal -
Kapiten Zvezde smatra da mladi fudbaleri moraju da uče od starijih na treninzima

BEOGRAD - Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš izjavio je danas da mladi fudbaleri treba da budu srećni što su dobili priliku da treniraju s prvim timom i da od njih zavisi da li će konkurisati za takmičarske utakmice u prolećnom delu sezone.

"Mladi igrači treba da budu srećni što su dobili priliku da treniraju s prvim timom i što su na pripremama. Primećujem veliku želju i elan kod njih, maksimalno se trude da se nametnu i za sada se ne primećuje razlika između njih i nas iskusnijih. Dobiće priliku u kontrolnim mečevima i od njih zavisi da li će kasnije konkurisati i za takmičarsku ekipu", rekao je Milijaš za klupski sajt.

Milijaš se letos vratio u Zvezdu posle tri sezone provedene u engleskom Vulverhemptonu.

"Sigurno ćemo biti bolji u drugoj polusezoni, jer ćemo svi zajedno odraditi ove pripreme, bolje se upoznati, a trener će imati dovoljno vremena da nam prenese svoje zamisli i da ih uvežbamo na terenu", kazao je kapiten crveno-belih.

On je istakao da će učiniti sve da u prolećnom delu sezone postigne što više golova i asistencija.

"Što se mene lično tiče, učiniću sve da u odnosu na jesen zabeležim više golova i asistencija, mada osnovnim zadatkom smatram poboljšanje igre u odbrani i očekujem da primimo daleko manje golova nego jesenas", istakao je 29-godišnji vezista.

Zvezda se trenutno nalazi na pripremama u Turskoj, a subotnji trening obeležilo je to što je nekolicini igrača pozlilo.

"Deset dana smo se spremali za težak trening koji smo odradili u subotu. Uz to nam ni jak vetar nije bio saveznik i bilo je neverovatno iscrpljujuće trčati tih 45 minuta. Međutim, svima nam je jasna svrha svega kroz šta prolazimo i svesni smo da drugačije ne možemo da ostvarimo rezultate koje svi očekujemo. Kako je - tako je, period je trčanja", rekao je Milijaš.

Zvezda je druga na tabeli Super lige sa šest bodova manje od vodećeg partizana, a crveno-beli će prolećni deo sezone početi 27. februara protiv ivanjičkog Javora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track