Bekenbaueur: Titula pre Gvardiole

Ludilo u Bajernu

Bekenbaueur: Titula pre Gvardiole

Fudbal -
U ovom trenutku najvažnije je da se klub vrati u normalu i maksimalno skoncentriše na obaveze u Bundesligi, kazao je Bekenbauer

Počasni predsednik minhenskog Bajerna Franc Bekenbauer upozorio je da bi stanje u trofejnom klubu i javnosti trebalo da se vrati u normalu posle masovne „histerije” oko dolaska trenera Pepa Gvardiole.

Španac će od leta zameniti Jupa Hajnkesa na klupi bavarskog giganta, pošto je prethodno odbio ponude bogatih engleskih klubova.

"Ta vest je u javnosti odjeknula kao bomba. Jasno je da je Bajern sada prisutan na svakoj televiziji, na svakom kanalu širom sveta i da svi žele da nam čestitaju. Ipak, u ovom trenutku najvažnije je da se klub vrati u normalu i maksimalno skoncentriše na obaveze u Bundesligi", kazao je Bekenbauer nemačkim medijima.

Bivši golman Bajerna Oliver Kan naveo je da je Gvardiola dovoljno pametan da zna kako u minhenskom klubu ne može u potpunosti da iskopira igru i taktiku Barselone.

"On je inteligentan čovek, zato ne verujem da će kopirati taj sistem. Za razliku od Barselone, igrači Bajerna nemaju taj automatizam u igri koji se stiče prolaskom kroz sve mlađe kategorije kluba," zaključio je Kan.

Gvardiola je bez angažmana od proleća prošle godine, kada je napustio Barselonu sa kojom je osvojio 14 trofeja za četiri sezone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track