Srbi i Hrvati će da lete iz UEFA i FIFA!

Poslednje upozorenje

Srbi i Hrvati će da lete iz UEFA i FIFA!

Fudbal -
Ruski ministar sporta Vitalij Mutko otkrio da će Srbija i Hrvatska biti izbačene iz svih takmičenja ako vlade te dve zemlje ne preduzmu konkretne mere u borbi sa huliganima

Opasnost za komšije!Ministar sporta u Vladi Ruske Federacije Vitalij Mutko izjavio je u petak da se na sastanku Izvršnog komiteta UEFA u Nionu ozbiljno razmatralo pitanje isključenja Srbije i Hrvatske iz članstva evropske „kuće fudbala“ i FIFA. Ova informacija potvrđena je Kuriru od neimenovanog izvora iz vrha rukovodstva FS Srbije.Bivši predsednik ruskog fudbalskog saveza kaže da su naša zemlja i naše komšije preko Dunava dobile rok za preuzimanje konkretnih mera u borbi sa huliganizmom kako bi izbegle sankcije kakve svet još nije video.- U obe države biće poslate specijalne komisije koje će od vladinih organa tražiti konkretne mere. Na sledećem sastanku Izvršnog komiteta UEFA biće razmatrane preduzete mere i ukoliko ne budu pozitivno ocenjene, kazne će biti surove. Srbija i Hrvatska biće eliminisane sa svih takmičenja pod okriljem UEFA i FIFA - izjavio je Mutko ruskim medijima.Međutim, ova vest je na pojedinim ruskim sajtovima i drugačije preneta, ali je svuda ista suština informacije o oštrom kažnjavanju. Prema toj verziji, vlade Srbije i Hrvatske dužne su da formiraju specijalne komisije za borbu sa huliganima i da o konkretnim merama izveste UEFA. Dužnost dve balkanske države je da u roku od dve nedelje pokažu na delu šta su preduzele ili će njihovi savezi završiti na „hlađenju“.

Srpski huligani zapalili Đenovu
Srpski huligani zapalili Đenovu

Hrvatski huligani koketiraju sa nacizmom
Hrvatski huligani koketiraju sa nacizmom

Žuti karton za državu SrbijuČuvena rečenica Mišela Platinija da Srbija ima žuti karton od nereda u Đenovi ponavlja se dve godine, čak je Francuz bio i na sastanku sa tadašnjim predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ali od državnih organa nije došla reakcija kojom bi se pokazala spremnost za odbranu fudbala od huligana. Očigledno je Platiniju i članovima Izvršnog komiteta UEFA prekipelo da toliko dugo čekaju korak države ka poboljšanju stanja.Upozorenje Rusima!Ruski ministar u ovim pretnjama Balkancima vidi i potencijalnu opasnost za svoju zemlju u kojoj se s vremena na vreme događaju teški ispadi huliganizma.- Na sastanku se nije razgovaralo o Rusiji, ali moramo pažljivo da pratimo šta će se dalje dešavati. To će biti putokaz za ruske klubove, navijače i savez - kazao je Mutko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track