Bora Milutinović: Francuzi me blate, sve zbog politike

Intervju fudbalska legenda

Bora Milutinović: Francuzi me blate, sve zbog politike

Fudbal -
Cenjeni srpski fudbalski trener objasnio da je Frans fudbal plasirao aferu „Katargejt“ zbog interesa pojedinih jako moćnih ljudi

Smišljena afera.Srpski fudbalski stručnjak Bora Milutinović (68), koji je na pet uzastopnih svetskih fudbalskih prvenstava vodio različite selekcije, doživeo je da mu se blati ime zbog navodne afere da je Katar na nedozvoljen način dobio organizaciju Mundijala 2022. godine.♦ Kakvo je vaše mišljenje o pisanju Frans fudbala o Mundijalu u Kataru 2022. godine?- Silencio! Najbolje bi bilo da se uzdržim od komentara. Da otćutim. Ipak, cenim ove ljude u Kataru, koji su mnogo uradili i uradiće za još veću popularizaciju fudbala.♦ Da li je bilo afere oko dobijanja Svetskog prvenstva?- Nikada se nisam bavio politikom, a sve to što se piše poslednjih dana je krupna politika. Sve se danas radi iz interesa, pa je i ta afera, kako je nazvaše „Katargejt“, svesno smišljena kako bi se nekome naštetilo.♦ Da li je istina da ste dobili honorar od 5,5 miliona evra za lobiranje?- Ha, ha, ha... Koliko novca, kažete? Ma, nije sve u parama. I nije istina da se radi o tolikom novcu. Moj honorar je bio znatno manji.♦ Kakvo će SP biti u Kataru?- Biće to nešto što do sada nije viđeno u svetu. Imao sam priliku da radim u mnogim zemljama, da vidim sveta, ali ovo što se sprema u Kataru biće čudo. Bilo bi lepo da poživim do tada, da i to vidim.♦ Kako je vama u Kataru?- Živim ovde već četvrtu godinu. Ambasador sam sporta i radim kao savetnik u akademiji Aspajer. Katarani imaju viziju kada su biznis i sport u pitanju. A to treba poštovati.

Ludilo kad dođe Nole♦ Kako je biti Srbin u Kataru?- Lepo! Ima još dosta naših ljudi ovde. Družimo se, a Katarani nas cene. Ipak, ovde je najpopularniji naš teniser Novak Đoković. Kada Nole dolazi u Dohu, onda nastaje vanredno stanje. Taj mladi čovek svojim ponašanjem pokazuje kakvi smo mi Srbi - otkriva Milutinović.

Uga sam nudio Zvezdi♦ Ko je od poznatih fudbalera vaš najbolji produkt?- Sećate se Uga Sančesa? Njega sam davno nudio Crvenoj zvezdi, ali su mi odatle poručili da dečko nema pojma i da ga dam Partizanu. Kasnije je igrao za Real (smeh). Tu su i Aleksi Lalas, Lendon Donovan, Tim Hauard... Pitajte Luisa Čilaverta ko ga je učio da šutira slobodnjake i kako smo se kladili u koka-kolu - prisetio se Bora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track