PREDSEDNIK REALA: Darko Kovačević i ekipa se dopingovali

Priznanje

PREDSEDNIK REALA: Darko Kovačević i ekipa se dopingovali

Fudbal -
Deset godina pošto se tim iz Sosijedada borio za titulu u primeri tadašnji predsednik kluba priznao da je kompletna ekipa uzimala nedozvoljene supstance

Deset godina nakon što su fudbaleri Real Sosijedada pretili da postanu šampioni Španije, tadašnji predsednik tog kluba Injaki Badiola priznao je da su svi, ali bukvalno svi igrači tog kluba bili dopingovani.

Badiola je kako prenose engleski mediji priznao da su igračima među kojima je bio i srpski fudbaler Darko Kovačević, nedozvoljene supstance davali lekari Eduardo Eskobar i Anton Goroćategi, koji su kako je rekao na to potrošili 327.000 evra.

“Oni su davali ‘crni’ novac za te supstance”, rekao je bivši prvi čovek Sosijedada i dodaje da za optužbe ima dva dokaza nračun koji je dobio od jedne prethodne kupovine dopinga i mejl u kojem doktor Goroćategi traži novac kako bi kupio još nedozvoljenih supstanci.

Badiola tvrdi da je, u vreme dok je on bio predsednik, bilo zaustavljeno konzumiranje tih supstanci i kaže da je o tom skandalu govorio i tokom 2008. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track