TAKO SE ČUVAJU LEGENDE: Fudbaleri sakupili novac za Gaskojna

Ne zaboravljaju

TAKO SE ČUVAJU LEGENDE: Fudbaleri sakupili novac za Gaskojna

Fudbal -
Gaskojn je prošlog vikenda primljen na intenzivnu negu, nakon komplikacija nastalih dok je primao terapiju na klinici u Arizoni.

Fudbalski savez Engleske (FA) i Fondacija engleskih fudbalera dala je 40.000 funti kao pomoć za lečenje bivšeg reprezentativca Pola Gaskojna od alkoholizma.

Gaskojn je prošlog vikenda primljen na intenzivnu negu, nakon komplikacija nastalih dok je primao terapiju na klinici u Arizoni. Bivši fudbaler Njukasla, Totenhema, Lacija, Rendžersa i Evertona se dugo bori protiv alkoholizma, a njegov psihoterapeut rekao je da ima napretka.

Čelnik FA Adrijan Bevington rekao je da je Gaskojn najnadarovitiji fudbaler svoje generacije i da FA čini dobro dajući novac za njegovo lečenje.

"Njegovi problemi sa alkoholom su već godinama poznati. Bez obzira na to, on je ikona engleskog fudbala i ponosno je igrao za reprezentaciju. Svi se sećamo njegovog učinka na Svetskom prvenstvu 1990. godine u Italiji. Ispravno je što je FA pokazao solidarnost sa Polom. I reprezentativci Engleske su podržali fudbalera koji je mnoge od njih insiprisao da se bave fudbalom. FA se nada da će 'Gaza' dobiti potrebnu pomoć u SAD i želimo mu sve najbolje u predstojećim mesecima", rekao je Bevington.

Kapiten reprezentacije Engleske Stiven Džerard ponudio je u ime cele ekipe pomoć Gaskojnu, koji je odigrao 57 utakmica za državni tim i pomogao ekipi da dođe do polufinala Evropskog prvenstva 1996. godine. "Pol Gaskojn je bio moj heroj u detinjstvu i tužno je što sve to vidimo i čitamo o njemu. Želim mu sve najbolje i nadam se da će se izvući iz ovoga", rekao je napadač Mančester junajteda Vejn Runi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track