Pižon novi selektor Iraka

Našao posao

Pižon novi selektor Iraka

Fudbal -
Trener koji je Srbiju neuspešno vodio kroz kvalifikacije za poslednje Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, preuzeće Iračane od legendarnog Zika

Četrvrta Zvezdina zvezda Vladimir Petrović Pižon novi je selektor fudbalera Iraka. Trener koji je Srbiju neuspešno vodio kroz kvalifikacije za poslednje Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, preuzeće Iračane od legendarnog Zika.

Petrović je potpisao ugovor do isteka kvalifikacija za Kup Azije, odnosno aprila 2014. godine. Ipak, glavni cilj nekadašnjeg selektora "orlova" biće da ovu azijsku reprezentaciju odvede na Mundijal 2014. Irak je trenutno na trećem mestu u azijskoj Grupi B. Ispred njega su Japan i Australija, s tim što "samuraji" imaju čak osam bodova više, a "kenguri" isti skor kao i Irak, ali bolju gol razliku. I četvrtoplasirani Oman ima pet bodova, dok je Jordan na začelju sa bodom manje.

Irak do kraja grupne faze očekuju još tri meča u kojima će pokušati da izbori jedno od tri mesta i petu fazu kvalifikacija. Prvi naredni protivnik je Oman (4. jun), a zatim slede dueli sa Japanom (6. jun) i Australijom (18. jun).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track