RAČUN DEBLOKIRAN: Zvezda može da registruje fudbalere!

Sređeno stanje

RAČUN DEBLOKIRAN: Zvezda može da registruje fudbalere!

Fudbal -
To znači da će Zvezda u nastavku sezone biti jača za Luisa Garida, Nikolu Petkovića i Abiolu Daudu

Pedsednik fudbalera Crvene zvezde Dragan Džajić potvrdio na vanrednoj konferenciji za medije da je klupski račun odblokiran. To znači da će Zvezda u nastavku sezone biti jača za Luisa Garida, Nikolu Petkovića i Abiolu Daudu.

""Bilo je veoma teško stanje koje smo nasledili. Ne bi trebalo da sebe veličamo, ali bi trebalo istaći da je uložen veliki napor. Najvažnije je da možemo sada da normalno funkcionišemo i da u sredu počnemo utakmicu, ali i dalje nam predstoji još mnogo rada...", rekao je predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić.

Potpredsednik kluba Nebojša Čović je je ponovio da nema razloga da išta krije i da je sve kada su finansije u pitanju, odavno dostupno i poznato javnosti.

"Uspeli smo da skinemo blokade. I sami znate da je blokada računa bila jednu milijardu i 400 miliona dinara. Mi smo posle 300 dana uspeli da odblokiramo račun. Kasno noćas Branko Radujko i Aleksandar Antić su vodili razgovore sa čelnicima Borca iz Čačka, koji su rano jutros skinuli minus od 13.124.974 dinara. Oko 12 časova skinuto je još 74 miliona dinara, da bi nam oko 16 časova ostao dug od oko 23 miliona dinara. Uz pomoć transfera Nikole Maksimovića i dela novca koji nam je dao Gasprom uspeli smo potpuno da oslobodimo račun - rekao je Čović, i dodao:

"Takođe smo vratili određena dugovanja prema bivšim fudbalerima, kao i prema Javoru i Jagodini, tako da smo dobili dozvolu Fudbalskog saveza Srbije da registrujemo nove fudbalere.

Sportski direktor Zoran Stojadinović je istakao da su svi u klubu zadovoljni pojačanjima, koji su dovedeni, posebno istakavši dobru adaptaciju Garida i Dauda.

"Dobio sam puno poverenje predsednika i trenera. Oba igrača sam ja preporučio i nadam se da nisam pogrešio. Žao mi je što se sa Daudom dešavaše srčani problemi, ali bolje da sve proverimo i budemo sigurni da je zdrav i sposoban da na m pomogne", rekao je Stojadinović.

On je posebno zahvalio čelnicima Saveza i Partizana, koji su itsakli da Zvezdi treba pomoći

"Zahvaljujem Tomislavu Karadžiću, Fudbalskom Savezu Srbije i Draganu Đuriću. Predsednik Partizana je dao interesantnu izjavu i pokazao razumevanje, iako su Zvezda i Partizan veliki rivali. Znaćemo to da cenimo, bez obzira na rivalitet", podvukao je Stojadinović.

Stojadinović je tokom dana potvrdio da je Nikola Maksimović vraćem u prvi tim, a da će Milan Jovanović, koji je zbog pijanstva odstranjen sa priprema ostati u Crvenoj zvezdi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track