Najubedljiviji Javor i Jagodina

Superliga Srbije

Najubedljiviji Javor i Jagodina

Fudbal -
Pobede još ostvarili Vojvodina, Sloboda, Novi Pazar i Radnički Niš

Najubedljiviju pobedu u prvih šest utakmica 17 kola fudbalske Superlige Srbije ostvario je Javor protiv Smedereva sa 4:0. Ivanjčani su na startu poveli strelac je u petom minutu bio Radivojević, a do poluvremena su meč golovima rešili Stojaković i Onjilo.

Javor je i u drugom poluvremenu nastavio sa ofanzivnom igrom, što je rezultiralo novim golom u 50. minutu. Živorad Mišić se najbolje snašao u gužvi u protivničkom šesnaestercu i uvećao prednost svog tima. Nakon oštorg faula nad Onjilom golman Smederevaca dobio je direktan crvenio karton.

Vojvodina je slavila protiv Spartaka sa 2:1, a povela jw preko Alivodića u 23. minutu. Mreže su mirovale sve do 58. minuta. Novosađani su duplirali prednost preko Kataija, ali već u sledećem napradu gosti smanjuju rezultat, a strelac je Despotović.

Jagodina se oporavila nakon poraza od Hajduka u prošlom kolu, pobedom nad OFK Beogradom na Karaburmi sa 3:1. Gosti su poveli u 62. minutu, gol je postigao Ilić, a petnaestak minuta kasnije Stojanović povećava prednost. 'Romantičari' su smanjili prednost u samom finišu meča preko Škrbića, a konačan rezultat postigao je Đurić u sudijskoj nadoknadi.

Novi Pazar je minimalnim rezultatom pobedio Radnički iz Kragujevca u derbiju začelja. Gol je posignut u drugom minutu golom defanzivca Bulatovića.Superliga 17. kolo:

Radnički Niš – Hajduk 1:0

Mitrović 62

Novi Pazar – Radnički Kragujevac 1:0

Bulatović 2

Javor – Smederevo 4:0

Radivojević 5, Stojaković 21, Onjilo 26, Mišić 50

Vojvodina – Spartak 2:1

Alivodić 23, Katai 58, Despotović 60,

Sloboda – BSK Borča 1:0

Gojković 33

OFK Beograd – Jagodina 1:3

Ilić 62, Stojanović 76, Skrbić 90,

Partizan – Donji Srem 19

Nedelja:

Rad – Crvena Zvezda (14:00)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track