JANKOVIĆ Nisam pričao sa upravom, znam šta nas koči

Trener Zvezde svestan pritiska

JANKOVIĆ Nisam pričao sa upravom, znam šta nas koči

Fudbal -
Pritisak na igrače je veliki i svakog dana će biti sve veći. U ovom momentu jedina krivica je na treneru, ali ako dođe novi trener pritisak će ostati na njima, rekao je Janković dan posle meča sa Radom

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je u ponedeljak oko podneva da nije razgovarao sa rukovodstvom kluba posle utakmice sa Radom i istakao da je u ovom momentu jedina krivica na njemu.

"Nisam razgovarao sa rukovodstvom. Pritisak na igrače je veliki i svakog dana će biti sve veći. U ovom momentu jedina krivica je na treneru, ali ako dođe novi trener pritisak će ostati na njima. Trener ne može da igra umesto njih, oni moraju da funkcionišu kao tim", rekao je Janković dan posle remija sa Radom od 1:1, u 17. kolu Superlige.

Fudbaleri Zvezde obavili su u ponedeljak polučasovni trening tokom kojeg je Janković sve vreme samo razgovarao sa njima.

"To je u ovom trenutku delotvornije od trčanja, rezultat je neprijatan i znam da neke stvari moraju da im se kažu, tako da je ovo bilo potrebnije. Moj ton je bio visok kao i uvek, iskren, direktan i bez uvijanja. Igrači su dosta dugo pod velikim pritiskom i dešavaju se određene stvari", rekao je on.

Zveda je u nedelju na stadionu Obilića na Vračaru odigrala 1:1 sa Radom, iako je drugo poluvreme imala igrača više.

"Neprijtno je jer smo imali dosta šansi, nismo hteli da čekamo, hteli smo da damo i drugi gol. Nismo uspeli, a oni su nas iz prvog šuta izbacili iz takta. Igrači su nestabilni i na njima mora da se gradi ubilački instinkt. Oni nemaju mirnoću i samopouzdanje, to nas prati već duže vreme i to je sistemski problem iz koga može da se izađe samo timskim radom, ništa ne može individualno", rekao je on.

"Mi smo kod 1:0 imali kontrolu i kretali se dosta dobro, ali kada smo ostali bez rezutlata počeli smo da srljamo", dodao je trener vicešampiona Srbije.

Janković je rekao da je kod primljenog gola direktno pogrešio Marko Vešović, ali da je nepravedno krivicu svaliti samo na njega.

"Kod primljenog gola jeste bila Vešovićeva direktna greška, ali bi bilo nepravedno uperiti prst u njega, jer smo imali 20 i nešto šansi. Ceo tim je u određenom momentu podbacio, taj primljeni pogodak nije smeo da nas poremeti. Sami sebi smo veći protivnici od bilo kog rivala u ligi", isatakao je on.

Trener crveno-belih rekao je da je jedini ispravan put izlaska iz krize "resetovanje" igrača posle svake utakmice.

"Mi smo pet godina bez titule i dešava se da se menja ugao gledanja na neke stvari. Jedini ispravan put je da se igrači resetuju posle svake utakmice, izlaz je u kompaktnosti i tu ekipa može mnogo da napreduje. Postoji ogroman prostor za napredak a šta ih koči ja neću iznositi. Odgovori na sva pitanja leže u svlačionici", rekao je on.

Upravni odbor Crvene zvezde će na sednici u ponedeljak raspravljati o stanju u klubu i statusu Aleksandra Jankovića posle remija sa Radom. Ako je verovati informacijama, moguće je da Zvezda dobije novog trenera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track